«Καλά έκαναν και το έκαναν το click away αλλά η απάντησή μου είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν δίνει τίποτα στο λιανεμπόριο», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Για τα e-shop, ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε: «Έχουμε πρόγραμμα μπροστά μας για 2.000 επιχειρήσεις το 2021 να κάνουμε δωρεάν e shop και site και μάλιστα με μια μεγάλη εκπαίδευση που θα κρατήσει τουλάχιστον 6μήνες και κάνουμε και back office για αυτές. Παράλληλα, συνομιλώντας με τον κ. Τσακίρη τον υφυπουργό Οικονομικών, ετοιμάζεται ένα πρόγραμμα 80 εκατομμυρίων για τις επιχειρήσεις που θα έρθει κοντά στο Μάρτιο –Απρίλη του ’21».

Για το click away, επισήμανε ότι «υπάρχει και στην Ευρώπη και στην Αμερική αλλά είναι προέκταση του e-shop άρα για επιχειρήσεις χωρίς e shop δεν έχει νόημα το click away».

«Έγινε γιατί είχαν τρομερό πρόβλημα τα courier, μεγάλες αλυσίδες κάνουν παράδοση μετά από 2 μήνες άρα αυτή τη στιγμή από τις 15.000 επιχειρήσεις που έχουνε e shop οι 100 μεγαλύτερες επιχειρήσεις κάνουν το 80 με 85% του τζίρου το ίδιο πράγμα θα συμβεί και με το click away», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν η ερώτηση είναι αν μελλοντικά το click away μαζί με το e shop είναι το μέλλον της αγοράς; Η απάντηση είναι ναι και μάλιστα δυναμικά έχουμε πει ότι όποιος δεν μπει στην 4η βιομηχανική επανάσταση δηλαδή στα e shop θα μείνει εκτός της αγοράς , σήμερα όμως δεν προσθέτει πελατεία στα μικρά μαγαζιά», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Αν δεν πάρουμε μέτρα για τις επιχειρήσεις που δεν ανοίγουνε τότε μην έρθουμε το Μάρτιο και πούμε γιατί κλείσανε 250 χιλιάδες επιχειρήσεις; Γιατί δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς», τόνισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.