Τι κι αν οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων έχουν απαγορευτεί δια νόμου (και δια της λογικής φυσικά) λόγω της σοβαρής υγειονομικής κρίσης που πλήττει και την Ελλάδα. Τι κι αν, βάσει των ισχυουσών διατάξεων, όσοι κυκλοφορούν άσκοπα, πόσω μάλλον όταν συγκεντρώνονται κατά δεκάδες , πρέπει να πληρώνουν και τις συνέπειες των πράξεων τους. Ορισμένοι εξακολουθούν να αδιαφορούν επιδεικτικά για τα μέτρα θίγοντας κυρίως όσους α πειθαρχούν. Κάθε μέρα λοιπόν στην Αθήνα, έχει ένα συλλαλητήριο.

Την Τρίτη είχαν μαζευτεί στην Κλαυθμώνος οι υγειονομικοί (σς από όπου και η φωτογραφία) μαζί με εκπροσώπους εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων. Την Τετάρτη διαμαρτυρήθηκαν καμιά 30αριά από τον κλάδο θεάματος και ακροάματος. Παράλληλα, έκανε μια μικρή συγκέντρωση το ΠΑΜΕ ενώ 3-4 από τον επισιτισμό - τουρισμό πήγαν μπροστά στο Μαξίμου και άνοιξαν πανό με τις διεκδικήσεις τους.

Σε λίγο δε, έχει προγραμματιστεί άλλη πορεία μαθητών και εκπαιδευτικών στη Βουλή. Επειδή ακριβώς είναι λίγοι, φέρνουν μαζί και αλλοδαπούς. Όπως φαίνεται στο φωτο-ρεπορτάζ του parapolitika.gr 2-3 αλλοδαποί αφρικανικής καταγωγής σήκωσαν πλακάτ του ΣΕΚ με το σύνθημα «οι νόμοι καταργούνται στο πεζοδρόμιο».

Είναι βέβαιο ότι αυτοί οι …φουκαράδες που κρατούσαν τα πανό του ΣΕΚ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα) αγνοούν την ιστορία του τροτσκιστικού ρεύματος στην Ελλάδα η οποία έχει κλείσει τον κύκλο της στα τέλη του ’90 ξεκινώντας τη δράση της ως ΟΣΕ (Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση) μέσα στη Χούντα. Παλιά λέγοντας ΟΣΕτζήδες και διεκδικούσαν μερίδιο στην ελληνική ακροαριστερά. Ήταν ένα από τα φοιτητικά ρεύματα της Μεταπολίτευσης που δεν περνούσε απαρατήρητο έστω κι αν -στην ουσία- δεν είχε τίποτα το επαναστατικό μέσα του. Βλέποντας κανείς σήμερα τα σύμβολα των ΟΣΕτζήδων σε τέτοιες... συγκεντρώσεις, διαβάζει αμέσως το μέλλον των κινημάτων τα επόμενα χρόνια. Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το δικό του με τέτοιες υγειονομικές βόμβες γύρω του.