Εκτοξεύτηκαν οι εγγραφές στην πλατφόρμα της άυλης συνταγογράφησης, καθώς οι πολίτες φαίνεται να επιλέγουν, ειδικά αυτήν την περίοδο της πανδημίας και ενόψει των εμβολιασμών, να εξυπηρετηθούν διαδικτυακά προκειμένου να αποφύγουν κάθε ενδεχόμενο συνωστισμού και αναμονής σε ουρές.

Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός αυτός εκτοξεύτηκε. Σύμφωνα μάλιστα με όσα είπε εχθές στο Action24 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, o αριθμός των πολιτών που εγγράφηκαν στην εφαρμογή της άυλης συνταγογράφησης ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο.

Πώς θα εγγραφείτε

Να υπενθυμίσουμε ότι η διαδικασία είναι απλή και προσιτή για όλους, καθώς για την ενεργοποίησή της, οι πολίτες πρέπει να μπουν στο gov.gr, να επιλέξουν αρχικά την κατηγορία υπηρεσιών «Υγεία και Πρόνοια» και εν συνεχεία την υποκατηγορία «Φάκελος Υγείας», όπου θα βρουν την εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση, στην οποία θα εισέλθουν χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους.

Στη συνέχεια θα ζητούνται (και θα επιβεβαιώνονται μέσω μηνύματος) ο αριθμός κινητού τηλεφώνου και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε πολίτη, ώστε να λαμβάνει τη συνταγή με SMS ή/και e-mail.