Στις 26 Δεκεμβρίου έρχονται τα πρώτα εμβόλια στην Ελλάδα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος προήδρευσε το πρωί σε ευρεία σύσκεψη για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαχείρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

O Κυριάκος Μητσοτάκης είπε μεταξύάλλων «εκτιμούμε ότι οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου θα είναι στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και από την επόμενη, από τις 27 Δεκεμβρίου, θα μπορούμε να έχουμε τους πρώτους εμβολιασμούς σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και αμέσως μετά και στη Θεσσαλονίκη».

Ο πρωθυπουργός παράλληλα αποκάλυψε ποιοι θα είναι οι πρώτοι Έλληνες που θα εμβολιαστούν λέγοντας πως πρόκειται για μία νοσηλεύτρια και έναν ηλικιωμένο.

Πρώτοι στον εμβολιασμό θα συμμετάσχουν όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «οι ήρωες μας, οι οποίοι σήκωσαν τόσο μεγάλο βάρος τους τελευταίους μήνες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μας, στα Κέντρα Υγείας, αλλά βέβαια και οι φιλοξενούμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων».

Συνέχισε δε λέγοντας: «θα ακολουθήσουν αμέσως μετά οι συμπολίτες μας άνω των 65, υπολογίζουμε ότι σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία εντάσσονται συνολικά περί τα 2,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας. Και οι πρώτοι συμπολίτες μας οι οποίοι θα εμβολιαστούν στη χώρα μας, θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας».