Με δήλωση του από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ιδρυτής της Folli Follie, εκφράζει την ανησυχία του, όπως λέει χαρακτηριστικά, για τις «δίκες» που διεξάγονται στους τηλεοπτικούς δέκτες και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ για την υπόθεση της εταιρίας του.

Παράλληλα, επισημαίνει πως όλες οι πληροφορίες που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας περιλαμβάνονται σε μία «ενδιάμεση», μη οριστική έκθεση, η οποία δεν έχει τύχει ακόμα επεξεργασίας από τις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές.

Επιπλέον, επισημαίνει πως η οικογένεια του δεν έχει αποκομίσει οποιοδήποτε περιουσιακό όφελος.

Αναλυτικά στη δήλωση τονίζεται:

«Εκφράζω την ανησυχία μου για τις «δίκες» που διεξάγονται στους τηλεοπτικούς δέκτες και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ για την υπόθεση της Folli Follie και παραβιάζουν βάναυσα το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων. Όλες οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες προέρχονται από μία «ενδιάμεση», δηλαδή μη οριστική, έκθεση ιδιωτικής ελεγκτικής εταιρείας, η οποία σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται σε ενδείξεις και εκτιμήσεις, όπως ομολογούν οι ίδιοι οι συντάκτες της.

Η έκθεση αυτή αποτελεί μέρος της δικογραφίας και διοχετεύθηκε στη δημοσιότητα προτού τύχει οποιασδήποτε επεξεργασίας από τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες να την κρίνουν γιατί έχουν πλήρη εικόνα τη υπόθεσης. Η άκριτη υιοθέτηση και αναπαραγωγή των εκτιμήσεων που περιέχονται στην έκθεση και κυρίως η παρουσίασή τους στην κοινή γνώμη ως αποδείξεων δημιουργεί μείζον ζήτημα προσβολής των δικαιωμάτων μας ως κατηγορουμένων.

Από τη μέχρι τώρα πορεία της ανακριτικής έρευνας προκύπτει και θα αποδειχθεί και στο δικαστήριο ότι η οικογένειά μου όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει αποκομίσει οποιοδήποτε παράνομο περιουσιακό όφελος. Μοναδικό μέλημά μου υπήρξε πάντοτε να επεκτείνω τον όμιλο Folli Follie και να τον καταστήσω παγκοσμίως γνωστό. Για τον σκοπό αυτό διέθεσα όλα τα προσωπικά μου χρήματα για τη στήριξη της εταιρείας και για την ενίσχυση της ρευστότητάς της».