Με μια μικρή αναδρομή στο κοροναϊό, ο οποίος εμφανίστηκε περίπου τέτοιες μέρες πριν ένα χρόνο στην Κίνα, ξεκίνησε την ενημέρωση σήμερα η καθηγήτρια παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Σήμερα είναι η τελευταία ενημέρωση για τον κορονοϊό για το 2020» είπε ξεκινώντας την ενημέρωση η Βάνα Παπαευαγγέλου, κάνοντας μια αναδρομή των όσων έγιναν από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα, όπου το πρώτο κρούσματα εντοπίστηκε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου του 2020.

«Αυτό που μας έμαθε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, είναι η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται ο κοροναϊός», συνέχισε η καθηγήτρια, σημειώνοντας πως την χρονιά που φεύγει μάθαμε όλοι μας πολλά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα εμβόλια, τα οποία αναμένεται να φέρουν την «Ελευθερία», ωστόσο αυτό θα πάρει χρόνο. «Η συνολική ανοσία δεν θα επιτευχθεί πριν περάσουν αρκετοί μήνες ακόμα» είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ακόμη πως Κοζάνη, Λάρισα, Ροδόπη και Έβρος βρίσκονται στο «κόκκινο».

Σε αυτό το πλαίσιο εξήγησε πως αυτή τη στιγμή, στη χώρα υπάρχουν περισσότερα από 8.000 κρούσματα, όπου πάνω από 2.000 καταγράφονται στην Αττική και πάνω από 1.500 στη Θεσσαλονίκη.

«Το 2021 θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω» συμπλήρωσε.