Χωρίς να έχει καταλήξει ακόμη σε συγκεκριμένη εισήγηση, για την επανεκκίνηση της λειτουργίας των δομών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στη χώρα μας, συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα η σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, αμφίβολο είναι εάν η Επιτροπή καταλήξει τελικά στη συγκεκριμένη εισήγησή της προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ πιο πιθανό ενδεχόμενο η συνεδρίαση να συνεχιστεί, ακόμη και αύριο.

Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού, σήμερα το απόγευμα, τόσο ο επίκουρος καθηγητής Κλινικής Ιολογίας και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, όσο και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνα Παπαευαγγέλου, σημείωσαν πως το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για τους ειδικούς και την κυβέρνηση.

Ωστόσο, ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε πως «καμία απόφαση δεν παίρνεται ελαφρά τη καρδία. Αφού εξετάσουμε τα επιδημιολογικά στοιχεία παίρνονται οι αποφάσεις». Όπως τόνισε ο ίδιος, «παραμένει προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων, οπότε θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα επαναλειτουργήσουν».