Σχεδόν ένα στα τρία νέα κρούσματα κοροναϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα εντοπίζονται στην Αττική, την ώρα που η Θεσσαλονίκη καταγράφει 170 νέες μολύνσεις.

Σύμφωνα με την αναλυτική ενημέρωση του ΕΟΔΥ, από σύνολο 942 μολύνσεων το τελευταίο 24ωρο, 913 αφορούν σε εγχώρια κρούσματα, 29 διαγνώσεις αφορούν σε εισαγόμενα κρούσματα και 22 ακόμη εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Την Τρίτη, σε σύνολο 1.041 κρουσμάτων ανά την επικράτεια, στην Αττική σημειώνονταν 327 και στη Θεσσαλονίκη 197. Ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, σημείωσε την Τρίτη πως η αποκλιμάκωση στην Αττική γίνεται με πιο αργό ρυθμό, σε σύγκριση με τη συμπρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, στον κεντρικό Τομέα Αθηνών εντοπίστηκαν την τελευταία ημέρα 90 νέα κρούσματα.
geografiki-katanomi-kroysmata-koronoios-deuteros-30-12-2020

Σε ό,τι αφορά τη Δυτική Αττική, η οποία παραμένει σε αυστηρό Lockdown, εκεί καταγράφονται 30 νέες περιπτώσεις του κορωνοϊού.


Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων κοροναϊού στις 30/12
Τέλος, 19 κρούσματα καταγράφονται στην Κοζάνη, δεύτερη περιοχή όπου ισχύουν αυξημένα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού από τα μέσα Δεκεμβρίου.

11 περιοχές που προβληματίζουν τους ειδικούς
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, πέραν της Δυτικής Αττικής και της Κοζάνης, περιοχές που παραμένουν σε αυστηρό lockdown, μια σειρά από περιφέρειες, δήμους και περιοχές μοιάζουν να παρουσιάζουν ανησυχητικά σημάδια «αντίστασης» του κορωνοϊού.


Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί και να συνεχίσουν να είναι συνεπείς στην τήρηση των μέτρων. Οι 11 περιοχές είναι οι εξής:

Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας
Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Δήμος Περιστερίου
Δήμος Ιλίου και Αχαρνών
Περιοχή Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής
Κάλυμνος
Δήμος Ασπροπύργου
Δήμος Ελευσίνας
Κοζάνη
Δήμος Εορδαίας
Δήμος Βοΐου