Ουρές πιστών συγκεντρώθηκαν έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παραλάβουν αγιασμό μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας.

Οι πιστοί άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τους ναούς της πόλης, από τα ξημερώματα της γιορτής των Θεοφανίων για να μπορέσουν να μπουν στις εκκλησίες και να πάρουν αγιασμό.

Συγκεκριμένα, από τις 6 το πρωί, έξω από τον κλειδωμένο Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, έχει συγκεντρωθεί πλήθος πιστών, ενώ στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί των οποίων η παρουσία ήταν διακριτική.

Όπως ενημέρωσε εκπρόσωπος του συγκεκριμένου ναού οι θέσεις έχουν καταληφθεί ήδη και θα ανοίξουν οι πόρτες για τους πιστούς στις 8.30 πμ, ώστε να μπορέσουν να πάρουν τον αγιασμό σε μπουκαλάκια, σύμφωνα με το GR Times.

Οι ανεπίσημες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για παρουσία 150 ατόμων που περίμεναν ανά πεντάδες να εισέλθουν στην εκκλησία.



Ανάλογη είναι η εικόνα και στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στην συμπρωτεύουσα, όπου άρχισε η Θεία Λειτουργία με τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό πιστών.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες και πριν την έλευση των ψαλτών συμπληρώθηκε ο αριθμός των 10 ατόμων και στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά, στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνόμευση έξω από τους ιερούς ναούς θα είναι ήπια, με ηχητικά μηνύματα από τα περιπολικά της ΕΛΑΣ και με παραινέσεις από τους αστυνομικούς για την αποφυγή συνωστισμού των πιστών. Στη Θεσσαλονίκη, την τήρηση των μέτρων για τον σημερινό εορτασμό επιβλέπει ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Υποστράτηγος, Γιώργος Δούβαλης.

Κοσμοσυρροή στη Μητρόπολη Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη – Αυξάνεται ο κόσμος συνεχώς


Δεκάδες είναι τα άτομα που περιμένουν από νωρίς το πρωί έξω από τη Μητρόπολη Καλαμαριάς για να πάρουν τον αγιασμό.

Πολλοί από τους πιστούς που θέλουν να κοινωνήσουν περιμένουν έξω από τον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και η είσοδος τους επιτρέπεται μόνο αφότου αποχωρήσουν από το ναό κάποιοι άλλοι.

Κατά την αναμονή ωστόσο οι αποστάσεις ασφαλείας και εδώ σε μερικές περιπτώσεις δεν τηρούνται.

Σε χαμηλούς ρυθμούς η προσέλευση των πιστών αυτήν την ώρα στον Ιερό ναό της Αγίας Αναστασίας στην περιοχή της Κηφισιάς.