Το πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα λαμβάνουν οι πολίτες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

 Όσοι θα λαμβάνουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, θα μπορούν να λαμβάνουν σε ψηφιακή μορφή πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα μπορούν να το αξιοποιούν για προσωπική χρήση και θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία του εμβολιαζόμενου (πότε εμβολιάστηκε κλπ.).

 Στο έγγραφο υπάρχει το όνομα του πολίτη που έκανε το εμβόλιο, το ΑΜΚΑ του, το όνομα της εταιρείας του εμβολίου που έκανε, η ημερομηνία εμβολιασμού του αλλά και η ημερομηνίας της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

fdgdghdfhf

 Υπενθυμίζεται ότι  ο Κουριάκος Μητσοτάκης στην επιστολή του προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας για το έγγραφο που έχουν προετοιμάσει οι ελληνικές Αρχές και θα χρησιμοποιείται κατά την επιβίβαση σε όλα τα μέσα μεταφοράς, το χαρακτήρισε  ζωτικής σημασίας. Μάλιστα τόνισε ότι θα δώσει το στίγμα  προκειμένου να υιοθετήσουμε μία κοινή γραμμή για το πώς θα πρέπει να είναι δομημένο ένα τέτοιο πιστοποιητικό (σ.σ. εμβολιασμού) ώστε να γίνεται αποδεκτό από όλα τα κράτη - μέλη». 

Όπως ανέφερε το Politico, ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε ότι «μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά η μακρά εμπειρία που έχουμε για την ανάπτυξη ενός κοινού PLF (Φόρμα Εντοπισμού Επιβατών) μας έδειξε ότι είναι επείγουσα ανάγκη για υψηλού επιπέδου κινητοποίηση σε επίπεδο ΕΕ για να προχωρήσουν τα πράγματα».

Στην επιστολή του, ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε να υπάρχει αυτό το πιστοποιητικό για την ελεύθερη διακίνηση πολιτών.