Στην Κοινωνία Ώρα Mega μίλησαν σχετικά με το άνοιγμα των πανεπιστημίων και τα ελληνοτουρκικά ο υφυπουργός για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος.

Αυτή τη στιγμή το πρώτο ζητούμενο είναι η εξεταστική περίοδος, ανέφερε ο κ. Συρίγος. Τελειώνει αυτές τις ημέρες το εξάμηνο, όποτε αρχίζει η εξεταστική περίοδος του χειμερινού εξαμήνου.

 Η εξεταστική περίοδος θα γίνει μόνο εξ αποστάσεως τόνισε ο υφυπουργός, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα δια ζώσης.

 Η θέση του υπουργείου, η οποία θα ανακοινωθεί σήμερα, είναι ότι οι εξετάσεις αρχίζουν 27 Ιανουαρίου αλλά μπορούν κάποια τμήματα να ξεκινήσουν πιο νωρίς.

 Το 87% των συγκραμάτων έχει δοθεί στους φοιτητές

 Είναι η περίοδος που εκτιμούμε ότι όλοι οι φοιτητές θα έχουν πάρει τα συγγράμματα τους τουλάχιστον 10 ημέρες πιο πριν.

 Το 87% των συγκραμάτων, όπως εξήγησε, έχει δοθεί στους φοιτητές από τις 3 Ιανουαρίου. Ωστόσο σε ορισμένες περιοχές δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διανομές, όμως το θέμα θα λυθεί εντός των επόμενων ημερών.

 Σχετικά με τις εξετάσεις μαθημάτων που περιλαμβάνουν εργαστηριακά μαθήματα εξήγησε ότι υπάρχει ειδική ρύθμιση από τον Σεπτέμβριο για τα τμήματα εκείνα που χρειάζονται κλινικές ασκήσεις, τα οποία μπορούν με εξαίρεση να λειτουργούν. 

Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα καθορίσουν το άνοιγμα των πανεπιστημίων

 Όσον αφορά του άνοιγμα των πανεπιστημίων, ανέφερε πως όλα αυτά εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία εξετάζονται ανά βδομάδα.

 Ούτως ή άλλως, ανέφερε, η εξεταστική περίοδος διαρκεί περίπου ένα μήνα, όποτε υπολογίζεται ότι θα τελειώσει στις 19-20 Φεβρουαρίου, καθώς τώρα δεν αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα έλλειψης αιθουσών.

 Όσο πλησιάζουμε στο τέλος του μήνα με βάση και τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα θα αποφασιστεί και τι θα γίνει, εξήγησε.