Στη δική της τραυματική εμπειρία αναφέρθηκε η δημοσιογράφος, Έλλη Στάη, σε κείμενό της στην εφημερίδα «Τα Νέα». Όπως έγραψε, βρήκε το θάρρος να αποκαλύψει τα όσα είχε βιώσει, 35 ολόκληρα χρόνια μετά. Την αποκάλυψη την είχε κάνει πριν από δύο χρόνια σε εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ και αφορούσε «εκδοτικό μεγαλοπαράγοντα της εποχής».

«Ούτε, όμως, 35 χρόνια μετά, είχα την αίσθηση πως η ελληνική δημόσια σφαίρα (τα μέσα ενημέρωσης, τα πολιτικά κόμματα, τα επαγγελματικά σωματεία) ήταν έτοιμα να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα με την προσοχή και τη σοβαρότητα που του αξίζουν», σημείωσε η δημοσιογράφος, ενώ πρόσθεσε πως τότε το «έθαψε» στο πέρασμα του χρόνου, προσπαθώντας να πραγματοποιήσει αυτά που ήθελε στη ζωή της.

«Μία μέρα με φώναξε στο γραφείο του να μιλήσουμε για τη δουλειά, κλείδωσε την πόρτα και μου επιτέθηκε σωματικά κατευθείαν! Είπα “αν δεν ξεκλειδώσετε τώρα την πόρτα, θα πατήσω τις φωνές, θα ουρλιάξω!”. Άνοιξε την πόρτα και βγήκα έξω», περιέγραψε. Αφού έφυγε, μετά από ένα μήνα, της τηλεφώνησαν να πάει να πληρωθεί και της διεμήνυσαν πως, αν δεν γυρίσει πίσω, δεν θα βρει πουθενά αλλού δουλειά. Επίσης, εξομολογήθηκε πως δέχτηκε παρενόχληση και από γνωστό πολιτικό.

*Δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της On Time