Την ίδια ώρα, στο Αριστοτέλειο γίνονται αναφορές σε πρώην (πλέον) καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής, τον οποίο φοιτήτριές του καταγγέλλουν για σεξουαλική παρενόχληση. Οι καταγγελίες έγιναν σε κλειστή ομάδα φοιτητριών του ΑΠΘ και ορισμένες από αυτές έφερε στο φως της δημοσιότητας το περιοδικό «Παράλλαξη».

Η πρώτη καταγγελία σε βάρος του καθηγητή έγινε από γυναίκα που στα 22 της χρόνια ήταν φοιτήτρια της Φιλοσοφικής ΑΠΘ και μάλιστα έγκυος στον τρίτο μήνα. Όπως υποστηρίζει, ο καθηγητής την είχε καλέσει στο γραφείο του μετά την εξεταστική του Φεβρουαρίου το 2009 για… να της βάλει μεγαλύτερο βαθμό.

«Απάντησα πολύ ευγενικά πως τον ευχαριστώ, αλλά θα ήθελα να διαβάσω καλύτερα και να πάρω καλό βαθμό αξιοκρατικά. Ζήτησα την άδεια να φύγω από το γραφείο του γιατί ήμουν πολύ κουρασμένη και έγκυος στον τρίτο μήνα. Ενθουσιάστηκε με τα ευχάριστα νέα! Με σήκωσε από την καρέκλα για να με αγκαλιάσει και να με συγχαρεί! Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Κόλλησε πάνω μου το σώμα του, ένιωθα την ανάσα του στο λαιμό μου. Είχα παγώσει, οι σφυγμοί μου είχαν ανεβεί, σκέφτηκα μόνο να προστατέψω την κοιλιά μου. Με έσφιξε και άρχισε να τρίβεται πάνω μου. Προσπάθησα να τον απομακρύνω, αλλά ήμουν αδύναμη. Έτρεμα, ενώ εκείνος συνέχιζε να τρίβει το ευαίσθητο σημείο του στο γοφό μου. Απομακρύνθηκε μόνο όταν βράχηκε».

*Δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της On Time