Μετά το τέλος της ανάκρισης, ο αρμόδιος εισαγγελέας έκανε πρόταση στο Δικαστικό Συμβούλιο για παραπομπή ενός επιχειρηματία σε δίκη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, η οποία τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η Μαριάννα-Ενριέττα Κοντούλη χάθηκε υπό μυστηριώδεις συνθήκες το 2002 από την Αμαλιάπολη Αλμυρού και η οικογένειά της δίνει μάχη προκειμένου να μάθει τι συνέβη.

Κατά τη διάρκεια της εξαφάνισης αποκαλύφθηκαν διάφορες μεταβιβάσεις ακινήτων της ηλικιωμένης. Το 2019 το Τριμελές Εφετείο Λάρισας καταδίκασε τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και τον επιχειρηματία, οι οποίοι κατηγορούνταν για πλαστογραφία, υπεξαίρεση και απάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ταχυδρόμος», μετά την καταδικαστική απόφαση, οι Αρχές έκριναν ότι η ηλικιωμένη δεν είχε εξαφανιστεί με τη θέλησή της και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έπεσε θύμα ανθρωποκτονίας. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ασκήθηκε στον επιχειρηματία ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ο κατηγορούμενος κλήθηκε σε απολογία, αλλά αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελική πρόταση στηρίχθηκε στη συμπεριφορά του επιχειρηματία πριν και μετά την εξαφάνιση. Ο κατηγορούμενος άσκησε εφέσεις κατά δύο δικαστικών αποφάσεων οι οποίες κήρυτταν σε αφάνεια την 70χρονη. Πιο συγκεκριμένα, η ετεροθαλής αδελφή της 70χρονης είχε προσφύγει στο Ειρηνοδικείο Βόλου, καθώς είχε διαπιστώσει ότι άγνωστοι εισέπρατταν με πλαστογραφημένο πληρεξούσιο τη σύνταξή της.

Μάλιστα, ο επιχειρηματίας φέρεται να προσκόμισε στο δικαστήριο επιστολές, ο οποίες είχαν σταλεί το χρονικό διάστημα 2010-2013 με την υπογραφή της 70χρονης. Από τις επιστολές προέκυπτε ότι η ηλικιωμένη βρισκόταν στο εξωτερικό. Ωστόσο, μετά από γραφολογική εξέταση, διαπιστώθηκε ότι οι επιστολές ήταν πλαστές. Ιδιαίτερο βάρος φαίνεται ότι είχαν και οι καταθέσεις μαρτύρων, οι οποίοι υποστήριξαν ότι το διάστημα πριν την εξαφάνιση η 70χρονη ήταν παραμελημένη και χωρίς φαγητό και είχε συχνούς καβγάδες με τον επιχειρηματία. Μάλιστα, φέρεται να τον είχε εξυβρίσει και δημόσια.

Οι αντιπαραθέσεις φέρονται να έγιναν το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η 70χρονη έμαθε από το Υποθηκοφυλακείο Σούρπης ότι είχαν πουληθεί δύο ακίνητά της χωρίς εκείνη να το γνωρίζει.

Επιπλέον, την τελευταία εβδομάδα της εξαφάνισής της φέρεται να είχε προγραμματίσει να συναντηθεί με δικηγόρο προκειμένου να ακυρώσει το πληρεξούσιο που είχε κάνει για τη διαχείριση της περιουσίας της. Η ηλικιωμένη, όμως, δεν εμφανίστηκε στο ραντεβού και τα ίχνη της χάθηκαν. Το Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου αναμένεται να συζητήσει την παραπεμπτική πρόταση του εισαγγελέα και να αποφασίσει εάν θα παραπέμψει την υπόθεση σε Κακουργιοδικείο.

*Δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της On Time