Στη Στρατιωτική Μεραρχία Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ) του στρατοπέδου Νταλίπη (οι εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκονται στην περιοχή της Καλαμαριάς), έχουν εντοπιστεί αρκετά κρούσματα του κοροναϊού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για περαιτέρω εξάπλωση του ιού.


Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού site grtimes.gr, από την Παρασκευή τα κρούσματα του φονικού ιού έχουν εντοπιστεί σε στρατεύσιμους και είναι τουλάχιστον 10 σε ηλικίες από 19 έως 25 ετών.


Κάποιοι από τους στρατεύσιμους –όπως ορίζει και το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ– έμειναν σε διαμορφωμένο χώρο εντός του στρατοπέδου, σε απομόνωση από τους υπόλοιπους, ενώ σε κάποιους άλλους δόθηκε εντολή να επιστρέψουν σπίτι τους και να μπουν σε καραντίνα δέκα ημέρων.


Kαίριο ρόλο στη διασπορά του ιού εντός του στρατοπέδου ενδέχεται να έχει παίξει και η πρόσφατη κατάταξη της νέας Εκπαιδευτικής Σειράς Στρατεύσιμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ), η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος υπάρχει στενή συνεργασία των αξιωματικών του στρατοπέδου με γιατρούς του Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου 424.