Μία ομάδα τριάντα παιδιών, 16 και 17 χρόνων τα περισσότερα, ντυμένα στα μαύρα, φορώντας τις μάσκες τους για να καλύπτουν τα πρόσωπά τους, σωστά αγρίμια, επιτίθενται σε συνομήλικούς τους σε Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Ελληνικό, Άλιμο, Βούλα, Γλυφάδα. Τους χτυπούν, τους μαχαιρώνουν και τους παίρνουν το χαρτζιλίκι και τα κινητά τους.

Οι επιθέσεις τους σωστές επιδρομές. Επιλέγουν το στόχο τους και του επιτίθενται φωνάζοντας, βρίζοντας και απειλώντας, βγάζοντας ακόμα και μαχαίρια, στο κέντρο της πόλης, αδιαφορώντας για το ποιος τους βλέπει.

Από θαύμα σώθηκε ένας 17χρονος που έπεσε στα χέρια τους το απόγευμα του Σαββάτου στην Αργυρούπολη. Οι «άγουροι ληστές» του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν και τον μαχαίρωσαν τέσσερις φορές, δύο στα πλευρά, μία στο πόδι και μία στο λαιμό, δίπλα στην καρωτίδα. Το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», με τους συγγενείς τους να μιλούν για θαύμα, αφού μόλις για λίγα εκατοστά η μαχαιριά στην καρωτίδα δεν επέφερε το θάνατο.

Μόλις δέκα λεπτά νωρίτερα, η ίδια συμμορία είχε επιτεθεί σε έναν 15χρονο. Τον περικύκλωσαν, άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλοτσιές και τον άφησαν αναίσθητο στο δρόμο, αφού πρώτα του πήραν τα λεφτά του και το κινητό του.

Ορμούν σαν λυσσασμένα σκυλιά

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ελληνικού-Αργυρούπολης, σε λιγότερο από 24 ώρες, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τρεις 16χρονους από τους δράστες και να τους περάσουν χειροπέδες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες προκειμένου να ταυτοποιηθούν και να συλληφθούν τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας.

Οι τρεις ανήλικοι που έχουν συλληφθεί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ληστεία κατά συρροή, σύσταση συμμορίας, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Από το βιντεοληπτικό υλικό της επίθεσης η αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει ακόμη 4 άτομα, τα οποία συμμετείχαν στην επίθεση.

Την ίδια στιγμή, προκαλούν αίσθηση η βιαιότητα και η προκλητικότητα της συμμορίας, η οποία ξυλοκόπησε τους δύο ανήλικους σε μία κεντρική πλατεία μπροστά σε περαστικούς σε ώρα αιχμής, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις συνέπειες. Η μητέρα του 17χρονου, ο οποίος δέχθηκε 4 μαχαιριές, δήλωσε σοκαρισμένη. «Είχανε όλα πολύ θράσος. Ήταν όλα ανήλικα. Κάτω από 17 ετών. Ήθελαν να κάνουν κακό στα παιδιά». Και συνέχισε: «Τα παιδιά είχαν σταθεί έξω από τον τηλεφωνικό θάλαμο. Πάνω από το βουνό κατέβαιναν 30 άτομα, με κουκούλες, μαυροντυμένα, με φόρμες και επιτεθήκαν στα παιδιά. Δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν τα παιδιά. Απλά τον κοιτάξανε και τον καρφώσανε. Χωρίς κανέναν λόγο».

Όπως ανέφερε η μητέρα του 17χρονου, η συμμορία τού άρπαξε το κινητό και άρχισε να τον χτυπάει. «Τον χτυπάγανε μέσα στο δρόμο. Αν δεν πήγαινε από τις μαχαιριές, θα τον χτυπούσαν τα αμάξια», τόνισε η μητέρα. «Πώς 30 άτομα ανήλικα περιφέρονται, έφτασαν από τη Γλυφάδα στην Αργυρούπολη και δεν τους είδε κανείς; Άντε και το έκλεψες το κινητό, γιατί πας να το δολοφονήσεις; Ήμαρτον, πού έχουμε φτάσει.
Είμαστε σε άσχημη κατάσταση, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε», σημείωσε ο θείος του ανήλικου.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time