Υψώνοντας λευκά τριαντάφυλλα προς τον ουρανό και με την κραυγή «Φτάνει πια! Μίλα!», κάτοικοι της Αργυρούπολης, οι οποίοι γνώριζαν την Όλγα Δημητρακοπούλου, τη 41χρονη γυναίκα που έφυγε από τη ζωή 19 μήνες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από το σύντροφό της, απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη της.

Συγκεντρωμένοι έξω από το σπίτι της άτυχης γυναίκας, γεμάτοι συγκίνηση, οι άνθρωποι που είχαν ζήσει από κοντά το Γολγοθά της, παρευρέθηκαν σε εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε η αποκάλυψη ενός μνημείου που αφιερώθηκε στα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας.

Ένα ολόλευκο γυναικείο άγαλμα θα στέκεται πλέον μάρτυρας στην πλατεία Ανεξαρτησίας, απέναντι από το σπίτι όπου ζούσε η 41χρονη και όταν ακόμη βρισκόταν σε σχέση με τον 47χρονο προπονητή του τζούντο, ο οποίος σε κατάσταση αμόκ, τον Ιανουάριο του 2022, τη χτύπησε ανελέητα, επειδή του είχε ζητήσει να χωρίσουν.

Κάτω από το άγαλμα στήθηκε πλακέτα για την άτυχη Όλγα, αλλά και για όσες γυναίκες έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας: «Αφιερωμένο στη μνήμη της Όλγας Δημητρακοπούλου που έζησε σε αυτή τη γειτονιά. Σε όλες τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Ευχή να μην υπάρξει ποτέ ξανά άλλο θύμα».

«Έχω την αίσθηση ότι ο ανθρωπισμός βρίσκεται σε κρίση. Η βαρβαρότητα και η βαναυσότητα δεν επιτρέπονται από κανένα» δήλωσε ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνστατάτος.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη Όλγα αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ παρέμεινε σε κώμα στην Εντατική για πολλούς μήνες. Όταν πλέον έλαβε εξιτήριο, έχοντας μόλις αρχίσει να κουνάει τα χέρια της, συνέχιζε τον αγώνα της με πείσμα μέσα σε κέντρα αποκατάστασης, ώστε να καταφέρει να πάρει πίσω ένα μέρος από τη ζωή της. Όσο και αν πάλεψε όμως να ξαναβρεί τον εαυτό της, ο εξασθενημένος οργανισμός της δεν άντεξε. Μπήκε ξανά στο νοσοκομείο έχοντας διαγνωστεί με αναπνευστική λοίμωξη κι έπειτα από 20ήμερη νοσηλεία άφησε εκεί την τελευταία της πνοή. Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Μάρτιο του 2023, ο αποκαλούμενος «νταής της Αργυρούπολης» είχε καταδικαστεί σε δέκα χρόνια κάθειρξη κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ του είχε αναγνωριστεί και το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη.

Η είδηση του θανάτου της Όλγας Δημητρακοπούλου προκάλεσε οργή στο πανελλήνιο, καθώς ο δράστης είχε ήδη καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό. Στην επερχόμενη δίκη του στο Εφετείο γίνονται προσπάθειες από την οικογένεια της Όλγας να κατηγορηθεί πλέον για τετελεσμένη ανθρωποκτονία.

Δημοσιεύθηκε στην On time στις 5/9/2023.