Ηχηρή «σύγκρουση» ξέσπασε δημόσια στο twitter μεταξύ του καθηγητή Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλη Δερμιτζάκη, και του καθηγητή Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χριστόδουλου Στεφανάδη, σχετικά με τα θετικά κλινικά αποτελέσματα της κολχικίνης σε μη νοσηλευόμενους σε νοσοκομείο ασθενείς με νόσο COVID - 19, όπως αυτά προκύπτουν από την ανακοίνωση των Καναδών γιατρών, την περασμένη εβδομάδα.

«Σχετικα με τα σχόλια του @dermitzakis
για την προ-δημοσίευση της COLCORONA παραθέτω την ανάρτηση του παγκόσμια κορυφαίου E. Topol, για να μετρίασει την απογοήτευση που σε κάποιους μη-ιατρους επιστήμονες οφείλεται στο ότι μάλλον προτάσσουν τους αριθμούς και όχι το κλινικό όφελος»., έγραψε πριν από λίγο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, για να δεχθεί τα σχόλια του Μανώλη Δερμιτζάκη:

«Εξακολουθώ να πιστευω οτι ειναι ενδιαφέροντα και ενθαρρυντικά. Η απογοήτευση μου εχει να κανει με το γεγονός οτι παρουσιάστηκε ως λύση

έτοιμη για εφαρμογη ενω τα αποτελέσματα ειναι προκαταρκτικά και θέλουν ακριβή εκτιμηση της αποτελεσματικότητας και επιβεβαίωση της σημαντικότητας. Γι αυτο που λετε για τους μη-ιατρούς θα μου ομως δεν το καταλαβαινω, καθως το κλινικό οφέλος κρίνεται με βαση κλινικες μελετες οι οποιες αναλύουν αριθμους και το ζητούμενο ειναι στατιστική σημαντικότητα και αποτελεσματικότητα, τα οποια ειναι και στο κέντρο της συζήτησης μας».