Στο έλεος της σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκεται ο Έβρος, καθώς από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ακραία καιρικά φαινόμενα σαρώνουν ολόκληρο τον νομό.

Την ίδια στιγμή, θρήνος επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου, για τον χαμό του Αρχιπυροσβέστη, ο οποίος έπεσε στο καθήκον κατά την επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών στον Απαλό Έβρου.

Εικόνες αποκάλυψης 

Βιβλική καταστροφή προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία στην ευρύτερη περιοχή με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στον Απαλό, στην Άνθεια, στη Μαΐστρο και το Σουφλί.
evros

Ο νομός έχει ουσιαστικά «κοπεί στα δύο» στην περιοχή του Προβατώνα και της Δαδιάς, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ έχουν πλημμυρίσει σπίτια και επιχειρήσεις.
evros2

Screenshot_2021-02-01_at_16_30_39

Στα έντονα προβλήματα προστίθενται και οι διακοπές ρεύματος στους οικισμούς του δήμου Αλεξανδρούπολης.
Screenshot_2021-02-01_at_16_32_52


Θρήνος για τον Αρχιπυροσβέστη Γιάννη Ζαφειρόπουλο

Ο 46χρονος Αρχιπυροσβέστη Γιάννης Ζαφειρόπουλος, ήταν οδηγός σε πυροσβεστικό όχημα, το οποίο εγκλωβίστηκε στα νερά της βροχής. Στην προσπάθειά του να βγει από το όχημα, στο οποίο επέβαιναν άλλοι δύο συνάδελφοί του, παρασύρθηκε και βρέθηκε νεκρός αρκετά μέτρα μακριά, κοντά στα ρέματα του αεροδρομίου.

Ο άτυχος πυροσβέστης ήταν παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών, έμενε στην Αλεξανδρούπολη και η καταγωγή του είναι από το Πραγγί Διδυμοτείχου.

Η επίσημη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρει:

“Σήμερα, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, το Π.Σ. 3538 της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για παροχή βοηθείας. O Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, ετών 46, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα. Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση”.