Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της έρευνας για τον θάνατο του πρώην υπουργού, Σήφη Βαλυράκη, καθώς νέο βίντεο ντοκουμέντο φέρνει επιπλέον στοιχεία στο φως για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατό του.

Μέχρι στιγμής, οι αρμόδιες αρχές έχουν πάρει δεκάδες συμπληρωματικές καταθέσεις, εκ των οποίων και αυτές των δύο ψαράδων. Οι δύο άντρες, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν  διαφορετικά πράγματα από αυτά που αποτυπώθηκαν σε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από ερασιτεχνικό drone.

 Συγκεκριμένα, ο πρώτος κατέθεσε ότι είχε βγει έξω από το λιμανάκι για να φορτίσει την μπαταρία του σκάφους του, ενώ ο δεύτερος δεν είχε αναφέρει σωστά την ώρα που επέστρεψε με το σκάφος.

 Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδορκία, όμως σύμφωνα με εκτιμήσεις του λιμενικού, δε σχετίζονται με την υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη.

 Βίντεο–ντοκουμέντο

Βίντεο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Mega δείχνει καρέ-καρέ τις κινήσεις των αλιευτικών σκαφών από το λιμανάκι της Ερέτριας την ημέρα που έχασε τη ζωή του ο Σήφης Βαλυράκης .

 Παράλληλα στα χέρια των αρχών, σύμφωνα με το Mega, βρίσκεται και φωτογραφία από ερασιτεχνικό drone που πετούσε στην περιοχή μεταξύ 11.30 και 12.00 το μεσημέρι και στο οποίο επίσης φαίνεται πως λείπουν σκάφη από την μπούκα του λιμανιού.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 24 Ιανουαρίου ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός σε σύμπλεγμα νησίδων απέναντι από την Ερέτρια. Αρχικά, ο θάνατός του αποδόθηκε σε πτώση από το σκάφος του, με το οποίο είχε βγει για ψάρεμα στον Ευβοϊκό. Το ιατροδικαστικό πόρισμα ανέφερε ότι ο θάνατός του επήλθε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που μάλλον προκλήθηκαν από την προπέλα του σκάφους του.

 Λίγες ώρες αργότερα, η σύζυγός του Μίνα Παπαθεοδώρου κατήγγειλε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε ανθρωποκτονία και έκανε λόγο για την εμπλοκή δεύτερου σκάφους στο δυστύχημα.