Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην Πάτρα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του  parapolitika.gr  δεν έχουν εντοπιστεί από την έως τώρα ιχνηλάτηση  ο ασθενής ή οι ασθενείς  που  «έφεραν»  στην Αχαΐα το  Βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος του  κοροναϊού.  Από τα 219 ενεργά κρούσματα σε όλο τον νομό, τα  183 εντοπίζονται στην Πάτρα  ενώ και  οι 11 νοσούντες από τον μεταλλαγμένο ιό  έχουν σημείο αναφοράς το νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας». 

Στη μεσημβρινή σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη  Μιχ. Χρυσοχοϊδη αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων,  να ακολουθηθεί το πολύ  σκληρό μοντέλο καραντίνας, της πλήρους δηλαδή απαγόρευσης που είχε εφαρμοστεί τον περασμένο Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη, εάν δεν βρεθεί και απομονωθεί αμέσως η κύρια αιτία της  έξαρσης του  covid 19 που  είναι πιθανόν να σχετίζεται  με το Λιμάνι της  αχαϊκής πρωτεύουσας, τον μεγαλύτερο  θαλάσσιο κόμβο της  Ε.Ε. προς  Ελλάδα.

Για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού προβλέπεται  η αποστολή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων ώστε να τεθεί σε διαρκή  έλεγχο  ο νομός  αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση των  υγειονομικών δομών    κάτι που ήδη ετοιμάζεται από τους αρμόδιους φορείς.  Επίσης, δεν θα πρέπει να παρακάμπτεται εκείνο που είπε νωρίτερα η επικεφαλής  της επιτροπής εμβολιασμών Μ. Θεοδωρίδου ότι στα  νοσοκομεία της  Αχαΐας  και δη στον «Αγ. Ανδρέα» , «είναι πολύ χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στο νοσηλευτικό και δευτερευόντως στο ιατρικό προσωπικό».