Δίπλα στα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροπλάνου εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης και η σορός του άτυχου χειριστή από πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ που έφτασε στο σημείο.Ο 32χρονος πιλότος με καταγωγή από το Ιράκ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φέρει σοβαρά τραύματα, ενώ λόγω της δυσκολίας πρόσβασης στη δύσβατη περιοχή αναμένεται να μεταβεί ελικόπτερο για να μεταφέρει τη σορό.

Η ανάσυρση και η επιχείρηση μεταφοράς της σορού του 32χρονου πιλότου από το σημείο συντριβής του αεροσκάφους στην άλλη πλευρά του Μιτσικελίου ξεκίνησε τελικά χωρίς ελικόπτερο. Η σορός θα παραληφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός Ιρακινός πιλότος, «εγκλωβίστηκε» στην ομίχλη που κάλυπτε την περιοχή την ώρα της πτήσης με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να προσκρούσει στις πλαγιές του Μιτσικελίου.



Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί είχε ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση μέσα στο χιόνι προκειμένου να οι διασώστες να προσεγγίσουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους που είχαν εντοπιστεί χθες από καναντέρ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σημειώνεται ότι τα συντρίμμια του αεροπλάνου εντοπίστηκαν, χθες το απόγευμα, από ένα canadair και ένα super puma που συμμετείχαν στις έρευνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος αναχώρησε στις 31 Ιανουαρίου από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, απ΄όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου. Το στίγμα του ωστόσο χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου σε απόσταση 5-7 μίλια ΒΑ από τα Ιωάννινα.

Για τον εντοπισμό του πιλότου σήμερα επιχείρησαν, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, 32 Πυροσβέστες και 10 οχήματα ως κάτωθι:

  • 4 Πυροσβέστες με πέντε οχήματα από την ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων,
  • 16 Πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ. καθώς και
  • δύο Πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.