Στο «μικροσκόπιο» του Γ' τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας τέθηκε η συνταγματικότητα της ανάδειξης του Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης Θεοφιλέστατου Επισκόπου Σαλώνων Αντωνίου Αβραμιώτη (κατά κόσμον Διονυσίου Αβραμιώτη).

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει ο Δήμαρχος Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης (ΒΒΒ) Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Με την αίτηση ακύρωσης που έχει καταθέσει ο κ. Κωνσταντέλλος υποστηρίζεται πως είναι μη νόμιμη η εκλογή του Αντώνιου Αβραμιώτη, καθώς είχε κώλυμα εκλογιμότητας, το οποίο ανάγεται στο ότι κατέχει τη θέση Τιτουλάριου Επισκόπου και όχι του βοηθού Επισκόπου. Ο Τιτουλάριος Επίσκοπος, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντέλλο, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος Μητροπολίτης, πολύ περισσότερο να εκλεγεί Μητροπολίτης.

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντέλλος επικαλείται ότι παραβιάστηκε ο καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και ότι η εκλογή διενεργείται από τον κατάλογο των Αρχιμανδριτών και στον κατάλογο αυτό δεν μπορεί να εγγραφούν Μητροπολίτες και οι υπόλοιποι Αρχιερείς, όπως είναι οι Τιτουλάριοι Επίσκοποι.
Η συνήγορος (ΝΣΚ) του υπουργείου Παιδείας τάχθηκε υπέρ της νομιμότητας επιλογής του Αντωνίου Αβραμιώτη για την πλήρωση της κενής τότε θέσης της Μητροπολίτης Γλυφάδας.

Το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του, μέσα στο επόμενο διάστημα.