Ένα άκρως συγκινητικό βίντεο από μία μεγάλη μάχη της ζωής, ήρθε στη δημοσιότητα από τη ΜΕΘ Πανεπιστημίου Πατρών. Ο 9χρονος Μάριος, το μικρό αγόρι που νοσηλευόταν με σοβαρά συμπτώματα κοροναϊού, εξήλθε της ΜΕΘ εν μέσω χειροκροτημάτων, κάνοντας με τα χεράκια του το σήμα της νίκης.

Ο μικρός νικητής της ζωής

Το προσωπικό ξεσπά σε χειροκροτήματα, μη μπορώντας να κρατήσει τη συγκίνησή του. Είναι η στιγμή που ο 9χρονος Μάριος βγαίνει νικητής από τη μάχη με τον κοροναϊό, ξεπερνώντας τη βαριά πνευμονία. Γιατροί και προσωπικό φωτογραφίζονται κάνοντας το σήμα της νίκης, την ώρα που ο μικρός Μάριος βγαίνει από τη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, δόθηκε μεγάλη μάχη για να μη διασωληνωθεί το παιδί. Ο μικρός Μάριος βγήκε από τον μη επεμβατικό αναπνευστήρα το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, και οι γιατροί ήταν ήδη αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.

Την ίδια ώρα, ένα 10χρονο αγόρι από τη Λευκάδα που νοσεί με κοροναϊό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Πάτρας, όμως για την ώρα η κατάστασή της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ