Βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ πρoκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εκτεταμένων περιοχών στην Αττική και την Πελοπόννησο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η βλάβη επηρέασε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, στον Πειραιά, στα δυτικά προάστια, καθώς και σε περιοχές των νομών Κορινθίας και Αργολίδας.

 Δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται και επιχειρούν στο σημείο ενώ τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ έχουν ξεκινήσει χειρισμούς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Ήδη σε αρκετές περιοχές του κέντρου των νοτίων και δυτικών προαστίων, της Αθήνας, αλλά και του Πειραιά έχει αποκατασταθεί.

Στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου ο υπουργός Περιβάλλοντος

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης μετέβησαν άμεσα στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου όπου εκδηλώθηκε νωρίτερα πυρκαγιά με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα μεγάλες περιοχές την Αττικής και της Πελοποννήσου. Στο σημείο έχουν μεταβεί 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στο σημείο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς


Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, με επικεφαλής τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, βρίσκονται επί τόπου στον Ασπρόπυργο και, μαζί με τις δυνάμεις του ΑΔΜΗΕ, σβήνουν φωτιές, παραδίδουν δίκτυα, αποκαθιστούν συνάψεις. «Πρόκειται για πολύ σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στο parapolitika.gr

Δείτε βίντεο απο το σημείο