Την ώρα που «Ξενοφών» και «Ζορμπάς» σαρώνουν τη χώρα, χωρίς ρεύμα έμειναν την Πέμπτη λόγω της κακοκαιρίας πολλές περιοχές της Αττικής.  

Συγκεκριμένα διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στην Πεντέλη, τα Βριλλήσια, σε μεγάλο τμήμα της Παλλήνης, την Αγία Παρασκευή, το Λαγονήσι, τη Σαρωνίδα, τον Γέρακα, την Κάτω Κηφισιά, το Καπανδρίτι και τον Άγιο Στέφανο.  

Οι περισσότερες διακοπές σημειώθηκαν μετά από πτώση δέντρων στα καλώδια της ΔΕΗ.  

Λόγω της κακοκαιρίας, στο σκοτάδι βυθίστηκαν και τέσσερα χωριά των Κυθήρων.   Χωρίς ρεύμα έμεινε το απόγευμα της Πέμπτης και για δύο ώρες η Ύδρα. Η βλάβη αποκαταστάθηκε περίπου στις 8.00μ.μ.  

Όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ τα βόρεια προάστια της Αθήνας επηρεάστηκαν από τη βλάβη που σημειώθηκε στην Παλλήνη, η οποία όμως σύμφωνα με τα αρμόδια στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ έχει αποκατασταθεί. Στις περιοχές που έχουν παρουσιαστεί προβλήματα περιλαμβάνονται ο Άγιος Στέφανος, η Κηφισιά, το Χαλάνδρι.  

Οι διακοπές ρεύματος στα βόρεια προάστια προκαλούνται από δέντρα που πέφτουν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ.Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται σε επιφυλακή για την αποκατάσταση των βλαβών.