Ένα από τα επιμέρους «καμπανάκια», τα οποία ανησύχησαν τον ίδιον τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας είναι η επίπτωση της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κοροναϊού SARS – COV 2 στα παιδιά της χώρας μας.

Σύμφωνα με τα σχετικά επιδημιολογικά στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), λοιπόν, το 6,61% επί του συνόλου των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού αφορά τα παιδιά ηλικίας 0 – 17 ετών.

Εξίσου ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός ότι το 34,8% επί του συνόλου των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στη χώρα μας αφορά τις ηλικίες 18 – 39 ετών, ένα ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα επίσημα σχετικά στοιχεία, 208 ασθενείς με νόσο COVID – 19 χρειάστηκαν την περασμένη Δευτέρα εισαγωγή για νοσηλεία σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, ενώ, την ίδια ημέρα, μόλις 123 ήταν τα σχετικά εξιτήρια ασθενών.

Για την χθεσινή ημέρα, Τρίτη, οι εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID – 19 έφτασαν τις 214 σε όλη τη χώρα, ενώ τα εξιτήρια αυξήθηκαν στα 194.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το 70% των νέων εισαγωγών ασθενών με νόσο COVID – 19 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας αφορά, το τελευταίο χρονικό διάστημα, εισαγωγές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Αττικής.