Βούλευμα το οποίο έκανε δεκτό το αίτημα για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στην περιοχή όπου έχασε τη ζωή του ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης εξέδωσε χθες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας. Πλέον, στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνει ένας κλειστός κύκλος ψαράδων στο λιμανάκι της Ερέτριας καθώς και οι συνομιλίες που είχαν τη μοιραία Κυριακή 24 Ιανουαρίου, όταν βρέθηκε νεκρός ο 78χρονος. Ενδιαφέρον παρουσιάζει όχι μόνο το ποιοι επαγγελματίες επικοινώνησαν τηλεφωνικά το διάστημα από τη στιγμή που δηλώθηκε αγνοούμενος ο πρώην υπουργός ως την ώρα που βρέθηκε νεκρός, αλλά και το ποιοι βρίσκονταν στην άλλη άκρη της γραμμής.

Στόχος της άρσης είναι να βρεθούν τα στοιχεία που θα δείχνουν αν ο θάνατος του 78χρονου πολιτικού οφείλεται σε ατύχημα ή υπάρχει εμπλοκή κάποιου τρίτου, όπως είχε προκύψει από τη μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα. Όπως είναι γνωστό, ο Σήφης Βαλυράκης φέρεται να διαπληκτίστηκε έντονα με καπετάνιο επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, λίγες ώρες πριν βρεθεί νεκρός. Ο θάνατός του επήλθε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που πιθανόν του προκάλεσε η προπέλα σκάφους, που ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν του δικού του.

Αυτό αναμένεται να διαπιστωθεί από το πόρισμα των πραγματογνωμόνων που όρισε και η οικογένεια Βαλυράκη. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον δυο ψαράδων για το αδίκημα της ψευδορκίας καθώς στις μεταξύ τους συμπληρωματικές καταθέσεις στους λιμενικούς υποστήριξαν διαφορετικά πράγματα σε σχέση με όσα είπαν στις πρώτες καταθέσεις τους αν και, σύμφωνα με εκτιμήσεις των λιμενικών, δεν σχετίζονται με το συγκεκριμένο περιστατικό.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time