Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην πλατεία Συνταγματος μπροστά από το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη. Περισσότεροι από χίλιοι διαδηλωτές παραμένουν στο οδόστρωμα της Λεωφόρου Αμαλίας, ενώ απέναντι τους έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ καθώς στο σημείο βρίσκεται και ομάδα εκατό ατόμων που διαδηλώνουν υπέρ της μεταγωγής στις φυλακές Κορυδαλλού του αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντινα.

Αυτή τη στιγμή η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, με την Αστυνομία να έχει προχωρήσει σε μεγάλο αριθμό προσαγωγών.



Σημειώνεται ότι η ένταση και τα επεισόδια άρχισαν κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που σήμερα ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια, όταν ομάδα νεαρών που συμμετείχαν στην πορεία συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από τη Βουλή, με τους άνδρες των ΜΑΤ να προχωρούν σε χρήση χημικών και κρότου λάμψης.



Επεισόδια με χημικά και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε επίθεση από ομάδα διαδηλωτών προς τις δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες απάντησαν με ρήξη χημικών και κρότου - λάμψης.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σημειώθηκε και ρίψη μολότοφ. Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν κοντά στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.