Η κακοκαιρία «Μήδεια» πλησιάζει με απειλητικές διαθέσεις και αναμένεται να πλήξει με σφοδρότητα τη χώρα από το Σάββατο, με τον κρατικό μηχανισμό να τίθεται σε επιφυλακή.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, η ψυχρή εισβολή που θα πλήξει τη χώρα θα είναι αξιόλογη, αφού θα φέρει ψύχος και σφοδρές χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα.

Από το Σάββατο, στο στόχαστρο της κακοκαιρίας μπαίνει η Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη και πολλές περιοχές να ντύνονται στα λευκά.

Η χιονόπτωση θα είναι σε τέτοια επίπεδα που αναμένεται να χιονίσει μέχρι και την παραλία της συμπρωτεύουσας, με τη θερμοκρασία το Σάββατο να είναι από τους -2 έως 1 βαθμούς Κελσίου.

Σταδιακά και από την Κυριακή και τη Δευτέρα, η «Μήδεια» θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα, φτάνοντας μέχρι και την Κρήτη, με κύριο χαρακτηριστικό την ακραία πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα πέσει κατακόρυφα, ακόμη και 16 βαθμούς από τις σημερινές θερμοκρασίες.

Το ψύχος και η σφοδρή χιονόπτωση αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται υπ’ ατμόν.

Η Αττική δε θα μείνει ανεπηρέαστη από αυτό το κύμα της κακοκαιρίας, με τα πρώτα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους στα βόρεια προάστια από το βράδυ της Κυριακής, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται 
να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας.