Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η νοσηλεύτρια που εμφάνισε το νευρολογικό αυτοάνοσο νόσημα λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.
Πρόσωπα του συγγενικού της περιβάλλοντος επιμένουν, μέσω του Mega, ότι η 40χρονη μητέρα δυο παιδιών δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.

«Μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου παρουσίασε υψηλό πυρετό για δύο- τρεις μέρες. Μετά άρχισαν να της μουδιάζουν τα πόδια. Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Αυτό το γνωρίζω. Δεν έχει δηλαδή κάτι χρόνιο και τα λοιπά. Ήταν υγιέστατη.»

Η 40χρονη νοσηλεύτρια, έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου στις 9 Φεβρουαρίου

«Η συνάδελφος νοσηλεύεται έχουμε μικρά σημάδια βελτίωσης. Είναι μια κοπέλα που έχει δυσκολία στην κίνηση, της λείπουν τα παιδιά της, είναι στο νοσοκομείο καταλαβαίνετε πως μπορεί να είναι. Προφανώς ψυχολογικά θέλει υποστήριξη είμαστε όλοι από πάνω της.»

Οι νευρολόγοι του νοσοκομείου Κέρκυρας δεν έχουν βρει κάποια συσχέτιση με τον εμβολιασμό αλλά ούτε την έχουν αποκλείσει. Έχουν ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές και τον ΕΟΦ, ενώ οι τις εξετάσεις να συνεχίζονται

«Μπορεί να είναι και από το εμβόλιο. Δεν σημαίνει ότι υπάρχει διάγνωση ότι είναι από το εμβόλιο. Θα περιμένουμε την ομάδα των γιατρών και βάσει των αποτελεσμάτων θα μιλήσουμε. Δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται».

Οι περίεργες δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα με τον ίδιο πάντως να ισχυρίζεται πως όταν κληθεί από τις αρχές θα καταθέσει τα όσα γνωρίζει

Τα έως τώρα ευρήματα οδηγούν στο σύνδρομο Guillain-Barre χωρίς ωστόσο, να έχουν καταλήξει στην τελική γνωμάτευση.