Μεγάλη αναμένεται να είναι η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα, το πρώτο μετά από δύο χρόνια, χωρίς περιορισμούς λόγω κοροναϊού, και οι πληρότητες σε δημοφιλείς προορισμούς φτάνουν ακόμη και το 100%.

Πρώτη στη λίστα με τους προορισμούς που συγκεντρώνουν την μεγαλύτερη προτίμηση είναι φυσικά η Κέρκυρα. Οι πληρότητες στα καταλύματα στο κέντρο της πόλης αγγίζουν το 90% και περιφερειακά το 70%.

Για όσους θέλουν ένα πιο παραδοσιακό Πάσχα και θέλουν να επιλέξουν το Λεωνίδιο, δεν θα τα καταφέρουν να βρουν κατάλυμα, αφού η πληρότητα φτάνει το 100%. Στη Ναύπακτο το 92% των δωματίων έχει ήδη κρατηθεί και υπάρχουν μόλις 7 διαθέσιμες κατοικίες από τις 89 που βρίσκονται σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Να σημειώσουμε ότι το κόστος για τη διαμονή τριών διανυκτερεύσεων ξεκινάει από τα 247 ευρώ και φτάνει τα 353 ευρώ.

Στα Γιάννενα το ποσοστό των προκρατήσεων φτάνει το 88%, με το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 272 ευρώ έως 356 ευρώ. Πολλοί θα είναι και οι εκδρομείς που θα επιλέξουν την Καλαμπάκα για τον εορτασμό του Πάσχα καθώς η πληρότητα φτάνει το 90%.

Στη Μύκονο η πληρότητα αγγίζει το 81% και στη Σαντορίνη το 64%, ενώ οι ξενοδόχοι περιμένουν ότι οι κρατήσεις θα αυξηθούν και τις επόμενες ημέρες. Η Τήνος θεωρείται ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς, αφού έχει κρατήσεις σε ποσοστό 88%.

Ιδιαίτερα υψηλή είναι η ζήτηση και σε άλλα νησιά του Αιγαίου. Για παράδειγμα, στην Πάτμο οι κρατήσεις φτάνουν στο 71% και οι προκρατήσεις σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζει το 80%. Στη Σκιάθο οι προκρατήσεις έχουν φτάσει το 65% και το κόστος για διαμονή για τρία βράδια κυμαίνεται από 225 ευρώ έως 274 ευρώ για σπίτια έως 80 τ.μ. μέσα στην πόλη του νησιού. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι εκπρόσωποι εταιρειών διαχείρισης ακινήτων, τις επόμενες ημέρες η πληρότητα σε πολλές παραθαλάσσιες περιοχές θα αγγίζει το 100%.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 19/4/2022