Σε λευκό τοπίο ξύπνησαν το πρωί της Κυριακής οι Θεσσαλονικείς με την κακοκαιρία Μήδεια να κάνει αισθητή την παρουσία της.
Ήδη από το πρωί του Σαββάτου, οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους, ενώ το βράδυ η χιονόπτωση έγινε πιο έντονη με αποτέλεσμα να το στρώσει σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα.

Σημειώνεται ότι συνεργεία και ειδικά οχήματα των δήμων και της περιφέρειας έριχναν αλάτι όλο το βράδυ για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.

Ο μετεωρόλογος Σάκης Αρναούτογλου είχε προειδοποιήσει πως η κακοκαιρία Μήδεια έρχεται στη χώρα μας για να προκαλέσει και σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις, λόγω του πυκνού χιονιού που θα πέσει σχεδόν σε όλη τη χώρα αλλά και εξαιτίας του πολικού ψύχους που θα συνοδεύει τα φαινόμενα. Παράλληλα προέτρεψε τους οδηγούς να έχουν αλυσίδες για όλες τις μετακινήσεις τους ακόμα και μέσα στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε ΕΔΩ εικόνα από όλη την Ελλάδα.




Στους -9 και με πολύ χιόνι ξύπνησε η πόλη της Κοζάνης.



Tο θερμόμετρο δείχνει -4 βαθμούς Κελσίου μέσα στο κέντρο της Ξάνθης, το χιόνι σκέπασε κυριολεκτικά τα πάντα, με τους δρόμους να ασπρίζουν και τις οροφές των σπιτιών να καλύπτονται από χιόνι. Η χιονόπτωση ξεκίνησε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου ενώ συνδυάστηκε με ισχυρούς ανέμους που επίσης έπληξαν την περιοχή.

 

Περί τα 15 εκατοστά χιονιού στην Καρδίτσα ενώ σε υψόμετρο 700 μέτρων το χιόνι σε ύψος 35 εκατοστών ενώ η θερμοκρασία στην πόλη στους -2 βαθμούς και στα ορεινά στους -6.

.Η κυκλοφορία σε όλο το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες -όπου είναι εφικτό- ενώ υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού άνω των 3,5 τόνων από τις 02.00 τη νύχτα.