Πολλοί το είδαν, λίγοι το κατάλαβαν χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πέρασε κάτω από τα ραντάρ  του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά. Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου λοιπόν, λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης εκτελώντας το δρομολόγιο Αθήνας - Θεσσαλονίκης, παρουσίασε ξαφνική μηχανολογική βλάβη και παραδόθηκε στις  φλόγες  στο ύψος του Μαρτίνου.

Ο έμπειρος οδηγός κατάφερε να το σταματήσει  έγκαιρα συντονίζοντας την έξοδο των επιβαινόντων κατά τέτοιο τρόπο που δεν έπαθε κανείς το παραμικρό παρότι κατεστράφη ολοσχερώς.  Η Αστυνομία έφτασε έγκαιρα, η  Πυροσβεστική επιχείρησε με πολλές δυνάμεις και σε λιγότερο από 1 ώρα το  συμβάν είχε λήξει.  Όμως διαπιστώθηκε ότι στο κλειστού τύπου (χωρίς παράθυρα) λεωφορείο των 52-54 θέσεων επέβαιναν 48 (!) άτομα, όταν ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός  - λόγω κοροναϊού - αντιστοιχεί στο 50% της χωρητικότητας του.
Δηλαδή, κάθονταν ο ένας δίπλα στον άλλον χωρίς βέβαια να τηρούν το οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί αναλυτική ενημέρωση από την Πολιτική  Προστασία τόσο για το περιστατικό όσο και για τις μετακινήσεις με τα υπεραστικά λεωφορεία από και προς τις «κόκκινες περιοχές» αυτής της περιόδου.