Δύο οικογένειες εγκλωβισμένες μέσα σε ένα σπίτι στην Μαλακάσα χωρίς ρεύμα, θέρμανση και νερό. Δύο οικογένειες έστρωσαν στρωματσάδα και πέρασαν τη νύχτα…τις νύχτες μάλλον χωρίς ρεύμα με το μωρό. Χωρίς νερό δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν τις βασικές τους ανάγκες. Μαζεύουν σε κατσαρολάκια τον πάγο που λιώνει από τη σκεπή για να το πιούν.

Δομικά προβλήματα για κάθε σπίτι - «Αποκλεισμένοι» χωρίς νερό και ρεύμα

Ο Δημήτρης Αγγελετόπουλος επιστρέφοντας από τη δουλειά αποκλείστηκε στον αδελφό του καθώς ο δρόμος προς το σπίτι του ήταν απροσπέλαστος. «Τρία παιδιά έχω. Έχω αποκλειστεί εδώ στον αδερφό μου τρεις μέρες χωρίς νερό, ρεύμα. Χωρίς τίποτα. Το μωρό είναι 17 μηνών.»

Σε αυτό το δωμάτιο κοιμήθηκαν 4 ενήλικες και 5 παιδιά. Ρέυμα δεν είχαμε. Το ρουξάκι για φως και τζάκι για ζεστασιά. Το σπίτι τους στον δήμο Ωρωπού παραμένει θαμμένο μέσα στο χιόνι το οποίο ξεπερνά το 1 μέτρο. «Όπως βλέπετε είναι τουλάχιστον 1 και πλέον μέτρο χιόνι.» Όπως καταγγέλλουν οι αδελφοί Αγγελετόπουλοι, δεν έχουν αποκλειστεί σε κάποια ορεινή δύσβατη περιοχή, αλλά μόλις 500 μέτρα μακριά από την εθνική οδό. «Απαράδεκτο. 500 μέτρα από την εθνική οδό εν έτι 2021 να μην μπορεί να περάσει όχημα.»

Αυτό είναι το καλώδιο που έπεσε και δεν έχει ρεύμα το σπίτι του κύριου Αγγελετόπουλου. Παρά τις προσπάθειες του συνεργείου της ΔΕΔΔΗΕ η βλάβη δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί. Περνά από συμπληγάδες για να φτάσει στο σπίτι του. Ο λόγος για τον Τάκη Κατσαρό του ο οποίου η κατοικία στη Δροσιά παραμένει βυθισμένοι στο σκοτάδι για τρίτο 24ωρο

Στον Ωρωπό παράλληλα η κατάσταση είναι δραματική. Οι κάτοικοι προσπαθούν με όποια μέσα έχουν στα χέρια τους να επιβιώσουν. Ο κ. Γιώργος Πούλος, κάτοικος στις Αφίδνες, μίλησε στην κάμερα του LIVE NEWS για πρωτοφανή κατάσταση. «Είμαστε αποκλεισμένοι 48 ώρες. 36 ώρες δεν έχουμε ρεύμα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ενέσεις, μηχανήματα οξυγόνου. Έχουμε βάλει τις ενέσεις με πάγο από το χιόνι σε ένα ψυγειάκι. Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα και δεν υπάρχει ανταπόκριση από πουθενά», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

,