Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε τελικά χθες η 36χρονη καθηγήτρια που είχε προχωρήσει σε ερωτική σχέση με 13χρονο μαθητή της. Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, η κατηγορούμενη για αποπλάνηση ανηλίκου και κατάχρηση σε ασέλγεια εκπαιδευτικός απαγορεύεται να πλησιάσει το μαθητή σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, όπως και το να έχει οποιαδήποτε επαφή μαζί του με οποιονδήποτε τρόπο. Την ίδια ώρα θα πρέπει να παρακολουθείται από ψυχολόγο μία φορά την εβδομάδα.

Μετά την απολογία της την περασμένη Παρασκευή η κατηγορούμενη βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό έως ότου αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών καθώς ανακρίτρια και εισαγγελέας διαφώνησαν ως προς το αν έπρεπε να κριθεί προσωρινά κρατούμενη ή όχι. Τελικά οι δικαστές του Συμβουλίου τάχθηκαν με την άποψη της εισαγγελέως και αποφάσισαν η καθηγήτρια να παραμείνει ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Η καθηγήτρια δήλωσε ότι θα σεβαστεί τους όρους που της επιβλήθηκαν και θα αφοσιωθεί στο δύο ετών παιδί της, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου της Απόστολου Κοντού «κύριο μέλημά της παραμένει η προστασία του ψυχικού κόσμου του ανηλίκου, των οικείων του και φυσικά της οικογένειάς της».

Υπενθυμίζεται ότι η αποκάλυψη της υπόθεσης είχε γίνει μετά από τυχαίο έλεγχο που είχε κάνει στο κινητό του μαθητή ο πατέρας του, όπου εντόπισε γυμνές φωτογραφίες του γιου του με την καθηγήτρια σε θεματικό δωμάτιο ξενοδοχείου ημιδιαμονής.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time