Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή LIVE NEWS, το μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και θεωρητικός φυσικός, Δημήτρης Νανόπουλος, μίλησε για το ρομποτικό διαστημόπλοιο Perseverance πάτησε την επιφάνεια του «Κόκκινου Πλανήτη», καθώς και την αναζήτηση αρχαίας ζωής στον κόκκινο πλανήτη.

Θα ερευνηθεί το «μυστήριο» του Άρη

Το ρομποτικό, κορυφαίας τεχνολογίας όχημα θα ερευνήσει για ίχνη αρχαίας ζωής στον κόκκινο πλανήτη αφού πέρασε με επιτυχία τον επτάλεπτο «εφιάλτη» της εισόδου στην ατμόσφαιρά του και βρίσκεται πλέον στο δέλτα του κρατήρα Τζάζιρο, ένα σημείο που κανείς στο παρελθόν δεν έχει βρεθεί.

Ο κ. Νανόπουλος έκανε λόγο για ένα μεγάλο επίτευγμα γιατί πολλά πράγματα θα μπορούσαν να πάνε λάθος. «Προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιες συνθήκες υπάρχουν στον Άρη. Από το έδαφος θα πάρουμε δείγματα που θα μεταφέρουμε πίσω. Αυτό που έχουν στο μυαλό τους είναι ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να απικοήσουμε, να πάμε προς τα εκεί. Χρειαζόμαστε να δούμε ποιές είναι οι συνθήκες εκεί», σημείωσε. «Όταν λέμε ότι υπήρχε ζωή, μην περιμένετε όντα σαν κι εμάς. Μικροοργανισμοί… Στον Άρη υπάρχει μεγάλη ακτινοβολία, το ξέρουν, έτσι οτιδήποτε φτιάξουν θα προστατεύεται από την ακτινοβολία, ώστε να μπορούν να ζουν μέσα.», πρόσθεσε.

Άνθρωποι στον Άρη έως το 2050 (;)

«Ο Έλον Μασκ είπε ότι υπολογίζει ότι ως το 2050 θα έχει στείλει στον Άρη με διαστημικά μέσα γύρω στο 1 εκατ. ανθρώπους. Κάθε φορά που έλεγε για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, γελούσαμε… Υπάρχει μεγάλη έρευνα κι ανάπτυξη πάνω σε αυτό το θέμα. Να τονίσω στους ακροατές μας ότι δεν μιλάμε για αιώνες των αιώνων. Είναι εκπληκτικό γι αυτό είναι πολύ χρήσιμο αυτό που γίνεται τώρα», ανέφερε κλείνοντας.

Δείτε το σχετικό βίντεο: