Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων γθα ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που θα διερευνηθούν από τις εισαγγελικές αρχές, προσφυγόπουλα από τουλάχιστον τρεις ΜΚΟ προωθούνταν για μαθήματα στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Κατά πληροφορίες, υπήρξαν καταγγελίες γειτόνων ότι πολλά προσφυγόπουλα αρνήθηκαν να πάνε ξανά στα μαθήματα και πλέον ερευνάται συνολικά από η δράση ΜΚΟ.

Η Αγαπηδάκη κατέθεσε υπόμνημα

Νωρίτερα, υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κατέθεσε η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ζητώντας τη διερεύνηση όσων είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας σχετικά με σεξουαλική παρενόχληση ασυνόδευτων παιδιών.

Δήλωση Ειδικής Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων κ. Ειρήνης Αγαπηδάκη

Ήρθα σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες εκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων. Δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι, χωρίς διερεύνηση.