Πλησιάζουν οι μέρες προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά το τρέχον lockdown, με το βλέμμα να είναι στραμμένο προς την παράτασή του, λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου που ταλανίζει τη χώρα

Αργεί ακόμη η άρση των μέτρων

Οι επιστήμονες προεξοφλούν πως η άρση των μέτρων θα αργήσει αφού είναι αδύνατο το άνοιγμα όσο επιμένει και ο «υγειονομικός πυρετός» στην Αττική, όπου και εξακολουθεί να καταγράφεται πάνω από το 50% των κρουσμάτων. Εφόσον η κατάσταση ηρεμήσει,  λένε οι επιστήμονες, και με εμβολισμένο το 20% του πληθυσμού, τα πράγματα θα είναι καλύτερα το Πάσχα. Πονοκέφαλο ωστόσο προκαλούν οι νέες μεταλλάξεις.

Τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου ο «παράγοντας Χ» 

Από την άλλη, τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, που είναι βαρόμετρο για μία κρίσιμη εβδομάδα, αγκομαχούν κάτω από την πίεση των νέων εισαγωγών που ξεπερνούν τις 100 σε καθημερινή βάση, την στιγμή που πάνω από 200 πολίτες νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Τους ειδικούς ανησυχούν ιδιαίτερα και οι ενδοοικογενειακές μεταδόσεις.

Ψώνια με επιλογή «7» και «κόφτη»

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με την οικονομία να πιέζει, υπάρχουν σκέψεις για να διευκολυνθεί το λιανεμπόριο. Η 1η Μαρτίου πιθανολογείται να είναι μέρα μερικού ανοίγματος, ενώ συζητείται πολύ το σενάριο της μέσης λύσης, δηλαδή μερική επιστροφή στην κανονικότητα για λιανεμπόριο με λειτουργία click away στις 8 Μαρτίου.

Για να μην υπάρχει κατάχρηση των SMS, μία από τις σκέψεις είναι να αυξηθούν οι διαθέσιμες επιλογές για τους πολίτες όσον αφορά στο SMS στο 13033 και να προστεθεί μία ακόμη επιλογή, η «7», η οποία θα αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο, ενώ πάντα στο τραπέζι είναι και ο κόφτης.

Δείτε το σχετικό βίντεο: