«Το σημερινό ημερήσιο επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ) είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση, σε σχέση με ό,τι αναμέναμε. Περιμέναμε να δούμε μετά την χθεσινή Δευτέρα την επίπτωση του αυστηρού lockdown στη μείωση των νέων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στην Αττική και βλέπουμε σήμερα, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, κάτι το οποίο κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση».

Αυτό επισημαίνουν στο parapolitika.gr μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και όλα δείχνουν ότι το πλέον ισχυρό «σενάριο» για την τύχη του αυστηρού lockdown της Αττικής είναι η παράτασή του, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή 7 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, η διασπορά του νέου κοροναϊού στο κέντρο της Αθήνας (285 κρούσματα) και στον Πειραιά (259 κρούσματα) βρίσκεται πιο ψηλά ακόμη και από τη διασπορά, η οποία καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη (205 κρούσματα), ενώ η διασπορά στον δυτικό τομέα της Αθήνας (140 κρούσματα) βρίσκεται πιο ψηλά από τη διασπορά, η οποία καταγράφεται στην Αχαϊα (121 κρούσματα)