Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορούμενος, για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή, προετοιμάζει την υπερασπιστική του γραμμή, στην ΓΑΔΑ όπου κρατείται!

Ο γνωστός ηθοποιός - σκηνοθέτης, έχει πλέον νέο δικηγόρο, τον Αλέξη Κούγια, ενώ αργά χθες το βράδυ, ο μέχρι πρότινος δικηγόρος του, Νίκος Γεωργουλέας, ανακοίνωσε πως παραιτείται από την υπεράσπισή του.

Έτσι με νέο συνήγορο, ο ηθοποιός αναμένεται να βρεθεί την Τετάρτη στις 12:00 μπροστά στη 19η τακτική ανακρίτρια για να απολογηθεί. Δεν αποκλείεται πάντως να ζητήσει και να λάβει νέα προθεσμία για την επόμενη Πέμπτη, ώστε να μελετήσει τη δικογραφία και ο κ. Κούγιας. Η υπερασπιστική γραμμή του Λιγνάδη, αναμένεται να κινηθεί στην προσπάθεια αποδόμησης του αποδεικτικού υλικού που έχει έχει συγκεντρωθεί σε βάρος του κάνοντας λόγο για σκοπιμότητες και για έλλειμμα στην αξιοπιστία των μαρτύρων που έχουν καταθέσει εναντίον του.

Ταυτόχρονα, θα επιχειρηθεί να φανεί ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης στοχοποιήθηκε από επιχειρηματικά συμφέροντα, με απώτερο στόχο να πληγεί η κυβέρνηση.

Αντιπαράθεση Χατζηνικολάου - Κούγια

Ο κ. Κούγιας βρέθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, προκειμένου να μιλήσει για την υπόθεση, ωστόσο πριν ξεκινήσει δήλωσε ιδιαίτερα ενοχλημένος από ένα ρεπορτάζ που είχε μεταδώσει το δελτίο λίγη ώρα πριν.

Αυτό που πυροδότησε τον εκνευρισμό του κ. Κούγια ήταν δύο ανώνυμες αναρτήσεις στα Social Media που μεταδόθηκαν στο δελτίο και αποκαλούσαν τον ποινικολόγο ως η «ντροπή της νομικής επιστήμης». «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα με υποδεχόσασταν εδώ με δύο ανώνυμες αναρτήσεις που υποστηρίζουν ότι είμαι η ντροπή της νομικής επιστήμης και θα ήθελα να γνωρίζω ποιοι είναι αυτοί οι τόσο αξιόπιστοι που αναδεικνύετε ως κριτές της δικής μου διαδρομής και της απόφασής μου να υπερασπιστώ τον κ. Λιγνάδη» είπε. «Αν εγώ είμαι η ντροπή της νομικής, ποιος είναι αυτός που με κρίνει;» συμπλήρωσε.

Προσπαθώντας να απαντήσει ο κ. Χατζηνικολάου είπε πως το ρεπορτάζ είχε δύο ελαφρυντικά: Το ότι πρόκειται για δημόσιο υλικό, καθώς και ότι στο εν λόγω ρεπορτάζ συμπεριλαμβανόταν τόσο η απάντηση του κ. Κούγια, όσο και του γιου του. Ωστόσο, οι συνεχόμενες διακοπές από τον κ. Κούγια, προκάλεσαν έκρηξη του δημοσιογράφου. «Αφήστε με να ολοκληρώσω! Εγώ σας άκουσα» είπε σε έντονο ύφος ο κ. Χατζηνικολάου.


Σοκάρουν οι μαρτυρίες κατά του Λιγνάδη

Οι μάρτυρες που έχουν καταγγείλει επίσημα τον Δημήτρη Λιγνάδη, όπως προκύπτει από την δικογραφία, δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, ωστόσο αμφότεροι αποδίδουν ένα συγκεκριμένο προφίλ στον κατηγορούμενο.

Από την κατάθεση του ενός θύματος, προκύπτει ότι, οι δυο τους – όπως αναφέρει – είχαν σχέσεις όχι ολοκληρωμένες. Μιλά για το ταξίδι που είχαν κάνει οι δύο άνδρες αλλά και τον βιασμό του σε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο.«Πήγαμε σε ένα ξενοδοχείο στην Επίδαυρο. Ήμουν ξαπλωμένος στο κρεβάτι και φορούσα μόνο ένα σορτσάκι και το εσώρουχό μου. Εκείνος ξαφνικά με ακινητοποίησε. Με τα χέρια του κρατούσε δυνατά τα πόδια μου. ήταν χειροδύναμος. Δεν μπορούσα να αντιδράσω, ούτε να αντισταθώ. Με κακοποίησε.». Τότε το παιδί ήταν 17 ετών. Σήμερα είναι 23 ετών άνδρας με καταγωγή από την Αίγυπτο και ζει στη χώρα μας πολλά χρόνια.

Η περιγραφή του στην κατάθεση είναι σοκαριστική. Λέει ότι μετέπειτα, όταν έμαθαν οι γονείς του κάποια πράγματα αντιμετωπίστηκε πολύ άσχημα. Βρήκε καταφύγιο στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη γιατί δεν είχε πουθενά άλλου να μείνει. Έβλεπε ωστόσο κι άλλα ανήλικα παιδιά να μπαινοβγαίνουν και τότε ήταν που έκοψε οριστικά τις επαφές μαζί του.

Εκτός από την βαρύτητα της πράξης είναι δύο οι λόγοι της προφυλάκισης. Το ύποπτος φυγής το οποίο έχει ακυρωθεί κατά κάποιον τρόπο μετά την εμφάνισή του στη ΓΑΔΑ, αλλά και το αν είναι ύποτος να τελέσει παρόμοιες πράξεις. Είναι μια κατηγορία τέτοια που σηκώνει και την προφυλάκιση, σημειώνει η Άννα Κανδύλη.

Ετοιμάζει την «γραμμή» του - Καταθέτουν οι συνήγοροι του Νίκου Σ.

Ο σκηνοθέτης μελετά εντατικά τη δικογραφία που έχει σχηματισθεί εναντίον του και ετοιμάζει την υπερασπιστική του γραμμή. Εκτός από τη δικογραφία, ο σκηνοθέτης διαβάζει και λογοτεχνία, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια, είναι συγκλονισμένος με όσα έχουν συμβεί.

Στην Ευελπίδων θα βρεθούν αύριο όλα τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης Λιγνάδη, καθώς ενώπιον της ανακρίτριας θα βρεθούν οι δικηγόροι του Νίκου Σ. του ανθρώπου από τον οποίο άρχισε να ξετυλίγεται όλο το κουβάρι της φρίκης. Οι συνήγοροί του θα προσκομίσουν τα πλήρη στοιχεία του προκειμένου η ανακρίτρια να λάβει τη μαρτυρία του καθώς και αντίγραφο της δημόσιας καταγγελίας του.

Ο Νίκος Σ. είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης Λιγνάδη, καθώς πέρα από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, εμπλέκει στον βιασμό του και έναν δεύτερο ηθοποιό, ο οποίος, όπως λέει, ήταν παρών και παρακολουθούσε.

Στο γραφείο της ανακρίτριας θα βρεθεί αύριο όμως και ο Δημήτρης Λιγνάδης με τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια, προκειμένου να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη, ενώ και ο Πασχάλης Τσαρούχας, ο πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του ΣΕΗ, θα περάσει αύριο το κατώφλι της εισαγγελίας για να παραδώσει τους φακέλους με τις καταγγελίες των ηθοποιών.