Ορκίστηκαν στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά οι νέοι Δόκιμοι Σημαιοφόροι του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ), παρουσία του Αρχηγού του Σώματος Αντιναυάρχου ΛΣ Θεόδωρου Κλιάρη και του Διοικητού της Σχολής Υποναυάρχου Ιωάννη Καλογερόπουλου ΠΝ.

Στην τελετή, που χοροστάτησε ο Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Νέου Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ορκίστηκαν 39 Δόκιμοι Σημαιοφόροι ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, από το σύνολο των 45 επιτυχόντων του διαγωνισμού κατατάξεως του έτους 2019, με εφαρμογή του συστήματος μοριοδοτήσεως των υποψηφίων. Όπως έγινε γνωστό οι υπόλοιποι 6 θα ορκιστούν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

1__9_

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νεοορκισθέντες Δόκιμοι Σημαιοφόροι είναι μονοετούς φοιτήσεως, είχαν μπει το 2019 για να «συμπληρώσουν» τα κενά που αναγκαστικώς θα δημιουργηθούν φέτος και του χρόνου, μέχρι να αποφοιτήσει η πρώτη σειρά Σημαιοφόρων ΛΣ τετραετούς φοιτήσεως, που είναι τώρα δευτεροετείς, καθώς ως γνωστόν και οι αξιωματικοί του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ θα εξέρχονται πλέον μετά 4ετή φοίτηση στη ΣΝΔ, όπως και συμμαθητές τους Ναυτικοί Δόκιμοι και εν συνεχεία αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού.

3__5_

Οι υπόλοιποι 6 Δόκιμοι Σημαιοφόροι ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, οι οποίοι θα ορκιστούν προσεχώς είναι επιλαχόντες, καθώς ισάριθμοι αρχικώς επιτυχόντες δεν θέλησαν να παραμείνουν στη Σχολή, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν και να κληθούν στη θέση τους οι επιλαχόντες, οι οποίοι μετά την αρχική εκπαίδευσή τους, θα ορκιστούν σε νέα τελετή