Με τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Λαρίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και του προβληματισμού συνέρχεται την Παρασκευή στην τακτική της συνεδρίαση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Η Επιτροπή αναμένεται να συζητήσει επίσης την επιδημιολογική κατάσταση της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Αχαϊας, ενώ το πλέον ισχυρό ενδεχόμενο είναι ότι η Επιτροπή θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση την παράταση για δύο εβδομάδες στο αυστηρό lockdown, το οποίο εφαρμόζεται στην Αττική.

Επίσης, η Επιτροπή θα συζητήσει μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο να επεκταθεί το αυστηρό lockdown του Δήμου Ηρακλείου σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα, ενώ στο «μικροσκόπιο» θα βρεθεί επίσης η ιδιαιτέρως επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Λαρίσης, χωρίς, βεβαίως, να αποκλείονται εκπλήξεις για άλλες περιοχές της χώρας μας, καθώς το επιδημικό κύμα σαρώνει αυτό το χρονικό διάστημα σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, οι σχετικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναμένονται το απόγευμα της Παρασκευής από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά