Συνεκπαίδευση με τη μορφή PASSEX (Passing Exercise) πραγματοποίησε χθες η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» (F-452) και κατά την διάρκεια του επανάπλου της από τον λιμένα του Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στην Ελλάδα, στη θαλάσσια περιοχή του Αραβικού κόλπου με μονάδες επιφανείας των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΑΕ.

Η προαναφερθείσα συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με τις κορβέτες “ABU DHABI” και “MEZYAD” των ΗΑΕ, κατόπιν σχεδιασμού και συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων από το ΓΕΕΘΑ, και περιελάβανε προχωρητικούς ελιγμούς καθώς και αντικείμενα επικοινωνιών. «Συνέβαλε δε περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων σε διακρατικό πλαίσιο» επισημαίνεται από το ΓΕΕΘΑ.



Η συνεκπαίδευση PASSEX με τις κορβέτες του Ναυτικού των ΗΑΕ έρχεται ως επιστέγασμα της παρουσίας του ελληνικού πλοίου στην περιοχή του Αραβικού Κόλπου, της άριστης συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών και σε συνέχεια πλήθους κοινών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα (και έχουν ήδη παρουσιαστεί σε προηγούμενο σημείωμά μας).

Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» είχε καταπλεύσει στον λιμένα του Αμπού Ντάμπι την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, στο πλαίσιο των Διεθνών Εκθέσεων Αμυντικού Υλικού “IDEX 2021” και “NAVDEX 2021”.