Υποχωρούν σταδιακά οι υψηλές πιέσεις στην Ευρώπη, οι οποίες ήταν και η αιτία που απολαύσαμε ένα άρωμα άνοιξης την τελευταία βδομάδα του Φλεβάρη. Θα επιστρέψουμε σε καιρικές συνθήκες που θα συμβαδίζουν με την εποχή, σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου του MEGA, Χριστίνας Ρήγου.

Αίθριος ο καιρός το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Το Σάββατο, η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ηλιοφάνεια από το πρωί θα επικρατήσει στα ηπειρωτικά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναπτυχθούν σε ορεινές περιοχές τοπικές νεφώσεις, χωρίς να προκαλέσουν βροχές.Προς το απόγευμα θα αρχίσει να συννεφιάζει τοπικά στα δυτικά και βόρεια, κυρίως το βράδυ στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μια μικρή άνοδο στα βόρεια και ανατολικά φτάνοντας τους 20 βαθμούς. 19 – 20 στη δυτική Ελλάδα, 15 – 17 κατά μέσο όρο οι μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου και 18 – 19 σε Ρόδο και Καστελόριζο. Οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη θα υποχωρήσουν. Στο Ιόνιο σε ήπιες εντάσεις 2 – 4 πρόσκαιρα 5 μποφόρ και στο Αιγαίο αντίστοιχα, δε θα ξεπεράσουν τα 2 – 4 και τοπικά και 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια να επικρατεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία από 9 – 20 και οι άνεμοι ασθενείς 2 – 3 μποφόρ βόρειοι που θα στραφούν σε νοτιάδες.Στη Θεσσαλονίκη δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό από την Αθήνα, δηλαδή λιακάδα και το βράδυ αργά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 8 – 19 με ένα ήπιο βοριαδάκι στο Θερμαϊκό 2- 3 μποφόρ.

Την Κυριακή αναμένονται βροχές μέτριας έντασης, στα βόρεια, τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Από το μεσημέρι τα ανοίγματα του καιρού θα είναι μεγάλα ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, ενώ και στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρκετός ήλιος κατά διαστήματα.

Δείτε το σχετικό βίντεο: