Εκ νέου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, για να καταθέσει νέες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση στο χώρο της υποκριτικής, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται στη μεγαλύτερη Εισαγγελία της χώρας.

Υπάρχουν ήδη 20 φάκελοι – Τρεις νέες ποινικές περιπτώσεις

Η εξέλιξη αυτή έρχεται πέντε ημέρες μετά την προηγούμενη «επίσκεψη» του κ. Τσαρούχα στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, όταν προσκόμισε και τους πρώτους 20 φακέλους που είχαν φτάσει στο πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και έχουν ποινικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρώτη εξέταση αυτών των καταγγελιών, τρεις υποθέσεις παρουσιάζουν ποινικό ενδιαφέρον. Στις τρεις αυτές υποθέσεις, πιθανότατα, στοιχειοθετούνται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατηγορίες, σε βαθμό, πλημμελήματος, που αφορούν αδικήματα συνδεόμενα με προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Από την πρώτη επισκόπηση των αρμόδιων εισαγγελικών, δηλαδή, φαίνεται πως σε αυτές τις υποθέσεις, δεν στοιχειοθετείται το κακούργημα του βιασμού ή της απόπειρας βιασμού.

Ποιους αφορούν

Δύο εξ αυτών έναν πασίγνωστο ηθοποιό σε βάρος του οποίου έχουν ήδη γίνει καταγγελίες, αλλά και έναν 65χρονο γνωστό ηθοποιό με παρουσία στο θέατρο και την τηλεόραση. Στο μεταξύ, ανάμεσα στις καταγγελίες που περιείχαν οι φάκελοι του ΣΕΗ βρισκόταν και μια υπόθεση βιασμού γυναίκας από πασίγνωστο ηθοποιό, αλλά η υπόθεση έχει παραγραφεί. Ωστόσο, στο ίδιο δικηγορικό γραφείο φαίνεται πως μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης, έχουν καταφύγει τρία ακόμη πρόσωπα, που κατηγορούν τον ίδιο πασίγνωστο ηθοποιό, και κάποιες από τις πράξεις φέρονται να μην έχουν παραγραφεί. Πρόκειται για δύο απόπειρες βιασμού και την πλημμεληματική πράξη της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Οι καταγγελίες για αυτές τις πράξεις αναμένεται εντός αυτής της εβδομάδας να κατατεθούν στο ΣΕΗ και από εκεί να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η περίπτωση του Δημήτρη Άνθη

Στο μεταξύ, εντός της εβδομάδας αναμένεται να αποφανθούν οι εισαγγελικές αρχές για τη τύχη της μήνυσης του Δημήτρη Άνθη σε βάρος γνωστού ηθοποιού, που έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές. Για την αυτή την υπόθεση έχει υποβληθεί μήνυση που εστάλη στην αστυνομία για να διενεργήσει προανάκριση, ενώ πλέον βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει τις επόμενες δύο ημέρες αν θα ασκήσει δίωξη σε βάρος του πρωταγωνιστή τηλεοπτικών σειρών. Ο τελευταίος πάντως φέρεται να αρνείται πως βίασε τον μηνυτή κάνοντας λόγο για «ερωτική επαφή μεταξύ ενηλίκων με απόλυτη συναίνεση». Η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διενεργείται με ταχείς ρυθμούς, καθώς η υπόθεση παραγράφεται τον Μάιο.