Την εκδοχή η αυτοκτονία του 15χρονου που βρέθηκε απαγχονισμένος το απόγευμα της Δευτέρας μέσα στο σπίτι του στο Κερατσίνι, να οφείλεται σε κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι φαίνεται πως ερευνά η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που μετέβησαν στο σημείο, το παιδί βρέθηκε κρεμασμένο από πόμολο ντουλάπας και παρά τις πρώτες βοήθειες, ήταν ήδη αργά και απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η μητέρα του στην κατάθεση της στους αστυνομικούς ανέφερε πως ο γιος της έπαιζε αρκετά βιντεοπαιχνίδια στο διαδίκτυο.

Η «Μπλε Φάλαινα»

Ένα από τα στοιχεία που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι ο άτυχος νεαρός να συμμετείχε στη διαδικτυακή πρόκληση της «Μπλε Φάλαινας», που έχει απασχλοήσει έντονα τη Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πριν από κάποια χρόνια.

Ο υπολογιστής του 15χρονου ήταν ανοιχτός όταν τον βρήκε η μητέρα του, ενώ στο γραφείο δίπλα του είχε το κινητό του.

Σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι έτσι έγινε, θα είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που αποδίδεται θάνατος στο συγκεκριμένο παιχνίδι, από το οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες έφηβοι στο εξωτερικό.

Υπεθυμίζεται ότι η «Μπλε Φάλαινα» ήρθε στο προσκήνιο τον Μάιο του 2016 μέσα από ένα άρθρο στη ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta, που συνδέει πολλές και άσχετες αυτοκτονίες παιδιών που ήταν μέλη της ομάδας «F57» στο κοινωνικό δίκτυο του VKontakte.