Με χημικά απάντησε η αστυνομία το μεσημέρι της Τετάρτης, σε πρόσφυγες από την Ριτσώνα, οι οποίοι ετοιμάζονταν να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη του δρόμου έξω από τη δομή.

Οι κινητοποιήσεις στη Ριτσώνα ξεκίνησαν τη Δευτέρα και συνεχίστηκαν την Τρίτη με πορείες μέχρι την εξωτερική είσοδο της δομής με πλακάτ και συνθήματα, απολύτως ειρηνικά, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο.

Στην πορεία συμμετείχαν κυρίως πρόσφυγες αφγανικής καταγωγής, αρκετοί από τους οποίους έχουν συμπληρώσει ήδη περισσότερο από ένα χρόνο στη δομή ωστόσο νιώθουν εγκλωβισμένοι καθώς καταλαβαίνουν ότι θα πρέπει να παραμείνουν παραπάνω στη δομή. Όπως καταγγέλλουν τα ραντεβού για τη συνέντευξη ασύλου έχει οριστεί σε κάποιους το 2022 και σε άλλους το 2023, ενώ η απόφαση αναμένεται μετά από αρκετούς μήνες. Οι πρόσφυγες θέλησαν να κλιμακώσουν τη διαμαρτυρία τους με συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε συνεννόηση με το υπουργείο ώστε δύο εκπρόσωποι να τους δώσουν τις απαντήσεις που ζητούν. Τελικά, αντί για την υπηρεσία Ασύλου, συνάντησαν τα χημικά της αστυνομίας.