Ασφυκτική είναι η διασπορά του νέου κοροναϊού στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να «τροφοδοτούνται» μαζικά τα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Αττικής με πολύ υψηλές εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID – 19, προερχόμενων από τις εν λόγω περιοχές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το κέντρο της Αθήνας κατέγραψε την Παρασκευή αριθμό ημερησίων νέων κρουσμάτων, 314, ο οποίος είναι πιο ψηλά ακόμη και από τα ημερήσια νέα κρούσματα, τα οποία κατέγραψε επίσης την Παρασκευή ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης, 247…

Επίσης, ο Πειραιάς κατέγραψε την Παρασκευή αριθμό ημερησίων νέων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού, 184, ο οποίος βρίσκεται πιο ψηλά ακόμη και από τα ημερήσια νέα κρούσματα, τα οποία κατέγραψε επίσης την Παρασκευή ολόκληρη η Περιεφερειακή Ενότητα της Αχαϊας, 107.

Πάνω ακόμη και από τη διασπορά, η οποία καταγράφηκε την Παρασκευή στην Περιφερειακή Ενότητα της Αχαϊας βρίσκεται επίσης η διασπορά των νέων ημερησίων κρουσμάτων, τα οποία καταγράφηκαν επίσης την Παρασκευή στον δυτικό τομέα της Αθήνας, 147, στην Ανατολική Αττική, 122, και στον βόρειο τομέα της Αθήνας, 113…

«Φλέγεται» η χώρα ξανά 

Αυξητική τάση σε πολλές περιοχές της χώρας παρουσιάζει το επιδημιολογικό φορτίο του νέου κοροναϊού. Ο δείκτης θετικότητας άγγιξε το 4%, οι νοσηλείες αυξήθηκαν, η πίεση στο σύστημα υγείας είναι εμφανής, ωστόσο ο δείκτης θνητότητας παραμένει σταθερά χαμηλός, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Η κα Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για διπλασιασμό του επιδημιολογικού φορτίου τις τελευταίες 15 μέρες, με τα ενεργά κρούσματα να φτάνουν τα 16.500.



Ολοταχώς για παράταση του lockdown

Παράταση του αυστηρού lockdown πέραν της Καθαράς Δευτέρας 15 Μαρτίου προανήγγειλε σαφώς η κ.Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της επιδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα μας.  Συγκεκριμένα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τις επόμενες εβδομάδες ίσως καταστεί δυνατόν να ανοίξουμε κάποιες δραστηριότητες…».

Xαρδαλιάς: Πλησιάζουμε στο τέλος, πρέπει να προστατευτούμε

«Πέρσι τον Μάρτιο βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη συγκυρία. Και τότε, για να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας, γίναμε ιδιαίτερα προσεκτικοί, έτσι καταφέραμε και κάναμε τη διαφορά. Έτσι πρέπει να παραμείνουμε και τώρα, που πλησιάζουμε πια στο τέλος της περιπέτειας αυτής. Γιατί πλέον έχουμε στη διάθεσή μας τα εμβόλια που με τόση προσμονή περιμέναμε. Και γνωρίζουμε ότι λειτουργούν. Και αφού μας παρέχεται η δυνατότητα, πλέον είναι θέμα ατομικής υπευθυνότητας να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας, κάνοντας το εμβόλιο. Η αντίστροφη μέτρηση για να επιστρέψουμε με ασφάλεια στην προ-covid καθημερινότητα, έχει ξεκινήσει. Με την επιχείρηση «Ελευθερία» κάνουμε κάθε μέρα και ένα βήμα προς το τέλος της πανδημίας και την άρση των περιορισμών που μας έχει επιβάλλει. Προς εκείνη τη στιγμή που θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε σταδιακά στις συνήθειες μας, στις καθημερινές -μικρότερες και μεγαλύτερες- απολαύσεις που έχουμε στερηθεί -και θα μπορέσουμε να το κάνουμε παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, χωρίς φόβο», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.