Παρουσία δύο Αρχηγών, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, γεγονός όχι συνηθισμένο, ιδιαιτέρως αν ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν είναι Αεροπόρος, όπως τώρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Διοικήσεως Αεροπορικού Υλικού (Δ.Α.Υ.) στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνος, η τελετή παραδόσεως – παραλαβής Διοικήσεως από τον ως τώρα Διοικητή Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Φασούλα στο νέο Διοικητή Υποπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Βαγενά.

Η Δ.Α.Υ. είναι μία από τις τρεις μεγάλες Διοικήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, μαζί με το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και τη Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαιδεύσεως, και είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση της εφοδιαστικής αλυσίδας και της συντηρήσεως για όλη την ΠΑ, καθώς και για την παρακολούθηση των πτητικών μέσων κοινωνικών αποστολών της ΠΑ, όπως τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα ελικόπτερα ερεύνης – διασώσεως, τα μεταφορικά αεροσκάφη, τα VIP αεροσκάφη κλπ.

Ο ως τώρα διοικητής της, νεοπροαχθείς σε Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Φασούλας είναι πλέον ο νέος Επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ και στενότατος συνεργάτης του Α/ΓΕΕΘΑ, με τον οποίο είχε ξανασυνεργαστεί και πριν ένα χρόνο (και περισσότερο) όταν ο Στρατηγός Φλώρος ήταν Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο τότε Υποπτέραρχος (Ι) Φασούλας Κλαδάρχης στις Πληροφορίες του ΓΕΕΘΑ. Επομένως, μάλλον απολύτως δικαιολογημένα ήταν παρών στην τελετή ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για αυτή τη σημαντική στιγμή στη σταδιοδρομία του στενού του συνεργάτη.

Ο νέος Διοικητής Υποπτέραρχος (Ι) Γ.Βαγενάς της Τάξεως 1986 της Σχολής Ικάρων, είναι ένας εμπειρότατος Αεροπόρος, F16άρης, από πολύ νέος, αρχικώς στην 330 Μοίρα και στη συνέχεια με την 346 Μοίρα αμφότερες τότε στην 111 Πτέρυγα Μάχης. Ήταν μάλιστα ο πρώτος πιλότος της ΠΑ που «φόρεσε» το εξαιρετικά σπάνιο τότε (όχι πλέον) patch συμπληρώσεως των 2.000 ωρών πτήσεως με F-16, που του το έδωσε στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην 111 Πτέρυγα Μάχης η Lockheed Martin ενώ το επίτευγμά του αυτό είχε αναγραφεί τότε και στο περιοδικό της εταιρείας “Code One”. Επίσης ως Σμηναγός είχε επιλεγεί και ήταν ο κυβερνήτης του διθέσιου F-16D Block.30 με το οποίο είχε πετάξει «τιμής ένεκεν» η νικήτρια του Αργυρού Μεταλλίου στο Άλμα εις Ύψος Γυναικών της Ολυμπιάδος της Ατλάντα, και Υποσμηναγός τότε κατ’ απονομή της ΠΑ, Νίκη Μπακογιάννη.